RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Forest River Owners Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-18-2014, 02:48 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
berkshire 12v lights not working

on my 2008 berkshire the bedroom, bathroom and vanity lights are not working. i'm trying find info on an elec schmatic to see what all these have in common like a fuse or circut breaker. all 110v work and all 12v everything works forward of the shower/bath area.....any suggestions ?
__________________

fishcamp bob is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-18-2014, 02:54 PM   #2
Senior Member
 
no3putt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Pueblo, CO
Posts: 551
Try posting your problem over on the Forest River Forum under Berkshire. There is a lot of smart guys that read that fourm. www.forestriverforum.com
__________________

__________________
2009 Berkshire 390 QS and toad
Retired and traveling
no3putt is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2014, 03:32 PM   #3
Senior Member
 
no3putt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Pueblo, CO
Posts: 551
Have you looked for a blown fuse? The 12 volt fuses are located in the very front drivers side bay and there is also another fuse box located in the very rear left bay above the inverter. You could also have a wire that has come undone since lots of the lights are daisy chained together.
__________________
2009 Berkshire 390 QS and toad
Retired and traveling
no3putt is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2014, 11:00 AM   #4
Senior Member
 
no3putt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Pueblo, CO
Posts: 551
Bob, the fuse you are looking for is with the other coach fuses, electrical bay up front, on ours it is the #3 fuses that is marked bedroom, bath lights and fan. Would replace with known good fuse to start with.
__________________
2009 Berkshire 390 QS and toad
Retired and traveling
no3putt is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2014, 06:36 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
thanks to everyone, no3putt your right. this morning i started checking again and found power to the fuse but not coming out. when i stuck my head in tne compartment and noticed the slip connector had a small brown spot on the plastic insulation. i pulled the connector off and it was melted. it looks as if the connector was arcing got hot and lost contact. i replaced the female connector and everything worked fine....thanks again !
fishcamp bob is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2014, 06:52 PM   #6
Senior Member
 
no3putt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Pueblo, CO
Posts: 551
Not a problem, please also post your solution over on the FR forum so they know you found the problem. We all learn by sharing.

Skip
__________________
2009 Berkshire 390 QS and toad
Retired and traveling
no3putt is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2014, 07:07 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 439
Thanks for letting us know Bob.
__________________

__________________
Dan
2014 Berkshire 390RB
dan-nickie is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
lights



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dash lights not working on 2001 40 Ft. Holiday Rambler allatoona Monaco Owner's Forum 11 09-26-2016 06:34 PM
turn signals, running lights, tow lights side clearance lights not working gowhiz Tiffin Motorhomes Owners Forum 3 02-26-2014 07:02 AM
No dash, running and clearance lights. '97 Endeavor ARCA Dave Class A Motorhome Discussions 12 02-18-2014 05:14 AM
DIY troubles: taillight sockets and dash lights! monacle Monaco Owner's Forum 16 02-04-2014 06:44 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.