Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > Vendor Spotlight (Deals, Announcements & More)
Click Here to Login

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-02-2012, 02:58 PM   #295
Senior Member
 
Appalachian Campers
Carolina Campers
Join Date: Apr 2008
Location: Wilmington, NC
Posts: 227
Bought another

Thanks Dan for your help.
__________________

__________________
Poppy & Grammy
Drake the rescue Yellow Lab
2005 Providence 39L - 2009 Buick Enclave
Just Because is offline  
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-04-2012, 04:26 PM   #296
Senior Member
 
Appalachian Campers
Carolina Campers
Join Date: Apr 2008
Location: Wilmington, NC
Posts: 227
Received the TST system today, by UPS. There have been a lot of improvements since the first one I bought. I like the monitor that is battery operated and rechargeable with the small mounting pad. I also like the easy to program sensors .

I decided to go with a six internal sensors and four transferable sensors for the toad or trailer. We go Monday to have the tires valves replaced with the sensors.

I decided to go and play with my new toy. Since the sensors are internal I decided to check them out to make sure everything was OK before hand.

I ran into this problem, and maybe not a problem, but in programming the sensors, I seemed to lose a tire. First it was the outside tire, so I coded it again. System took the code fine so I moved on to the next. Went through the process and did each tire, saved with the set button as requested. All the tires are now supposed to be showing, guess what another tire goes missing.

Now bear in mind that these are internal sensors and they are sitting on my dash. Maybe once I get them installed and they have air pressure they will show on the monitor . Or Dan will chime in .

Poppy
__________________

__________________
Poppy & Grammy
Drake the rescue Yellow Lab
2005 Providence 39L - 2009 Buick Enclave
Just Because is offline  
Old 05-04-2012, 04:46 PM   #297
Senior Member
 
Larry Barnhart's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Washington
Posts: 248
I noticed ours takes some time before all tires show on the monitor when we are towing. Larry
__________________
Larry Barnhart is offline  
Old 05-04-2012, 04:55 PM   #298
Senior Member
 
greystroke's Avatar


 
Monaco Owners Club
Freightliner Owners Club
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Jul 2009
Location: Spring Hill, Florida
Posts: 1,150
Make sure they are not close to each other when programming. Make sure 5 of them are out of the way when programming one. I reprogrammed quit a bit and have not had this problem with externals. Also when you do it again Initialize by holding the set for 3 seconds per manual. Everything goes to F's. If the monitor picks up one of sensors you already programmed it will probably kick one out since I am sure the software won't let you program the same senors at two positions. Maybe this what happened to you.


When you save press and hold set but not too long. My best guess
__________________
98 Endeavor DP, ISB275
RX300, Falcon II hitch, BB Vantage Select
VMSpc, 2002 Grey Ford Powerstroke
TST 507 w/ 10 Sensors
greystroke is offline  
Old 05-04-2012, 05:08 PM   #299
Senior Member
 
greystroke's Avatar


 
Monaco Owners Club
Freightliner Owners Club
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Jul 2009
Location: Spring Hill, Florida
Posts: 1,150
Quote:
Originally Posted by Larry Barnhart View Post
I noticed ours takes some time before all tires show on the monitor when we are towing. Larry
I think poppys problem is a tire disappears from the display.

Sensors transmit routinely info every 5 minutes so it will take some time for the display registers to fill. (except during a leak or temp alarm which is immediate)

I think I got this right.
__________________
98 Endeavor DP, ISB275
RX300, Falcon II hitch, BB Vantage Select
VMSpc, 2002 Grey Ford Powerstroke
TST 507 w/ 10 Sensors
greystroke is offline  
Old 05-04-2012, 05:30 PM   #300
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 29,106
Quote:
Originally Posted by Larry Barnhart
I noticed ours takes some time before all tires show on the monitor when we are towing. Larry
I turn on my monitor about a half hour before I drive as part of my pre departure checklist. They're always ready when I leave.
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline  
Old 05-04-2012, 06:53 PM   #301
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,106
You can leave the monitor "On" and it will go to sleep after so many minutes. Move it and it wakes up. Sacred me the first time I left it On, sitting on the counter. Thought the battery died.
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline  
Old 05-05-2012, 05:32 AM   #302
Senior Member
 
Appalachian Campers
Carolina Campers
Join Date: Apr 2008
Location: Wilmington, NC
Posts: 227
That is correct, the tire programmed, disappeared from the monitor.

I also noted that each time I programmed the same sensor (marked with a felt tip pen, did this three time trying to find the missing tire), that each time I got a different code.

Example back left. Programmed ABC 123. lost tire on the monitor so I started over. Next program, same sensor, WHT 451. I guess that it rotates the codes.

I'm hoping once they get mounted and have air pressure it will straighten out. For now I'm not worried.
__________________
Poppy & Grammy
Drake the rescue Yellow Lab
2005 Providence 39L - 2009 Buick Enclave
Just Because is offline  
Old 05-05-2012, 05:40 AM   #303
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,106
When I installed my 507, they were mounted and programmed the first time. When I did the duals, I made sure to have the monitor right next to the sensor.
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline  
Old 05-05-2012, 07:38 AM   #304
Senior Member
 
greystroke's Avatar


 
Monaco Owners Club
Freightliner Owners Club
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Jul 2009
Location: Spring Hill, Florida
Posts: 1,150
Just because,

I would wait til Dan answers before mounting. (or call Abby) I don't know if the codes roll or not. Never checked that. I think something is wrong with the sensor since none of the others act this way. But I am wrong more than half the time and it gets worse every year. Good luck
__________________
98 Endeavor DP, ISB275
RX300, Falcon II hitch, BB Vantage Select
VMSpc, 2002 Grey Ford Powerstroke
TST 507 w/ 10 Sensors
greystroke is offline  
Old 05-05-2012, 08:26 AM   #305
Senior Member
 
Appalachian Campers
Carolina Campers
Join Date: Apr 2008
Location: Wilmington, NC
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by greystroke View Post
Just because,

I would wait til Dan answers before mounting. (or call Abby) I don't know if the codes roll or not. Never checked that. I think something is wrong with the sensor since none of the others act this way. But I am wrong more than half the time and it gets worse every year. Good luck
It's not one sensor in question. One time it's the passenger outside dual, next time drive inside dual.
__________________
Poppy & Grammy
Drake the rescue Yellow Lab
2005 Providence 39L - 2009 Buick Enclave
Just Because is offline  
Old 05-05-2012, 08:33 AM   #306
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,106
Do you have another vehicle, or spare tire with air, that you could install them on, one at a time, and mark them for what tire on your MH you will be using them on?
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline  
Old 05-05-2012, 03:14 PM   #307
Senior Member
 
Appalachian Campers
Carolina Campers
Join Date: Apr 2008
Location: Wilmington, NC
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by Dunner View Post
Do you have another vehicle, or spare tire with air, that you could install them on, one at a time, and mark them for what tire on your MH you will be using them on?
No these are internal sensors. I'll just wait and try it again when I get them mounted on Monday. I believe everything will be OK.
__________________
Poppy & Grammy
Drake the rescue Yellow Lab
2005 Providence 39L - 2009 Buick Enclave
Just Because is offline  
Old 05-05-2012, 03:24 PM   #308
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,106
I knew that.
__________________

__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline  
Closed Thread



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Amigos. Coming To A Campground Near You! Lug_Nut Newmar Owner's Forum 2098 Yesterday 09:15 PM
TPMS General Questions AFChap MH-General Discussions & Problems 13 03-10-2011 12:49 PM
TST Comes Through Again Theberrys National RV Owner's Forum 2 12-23-2009 06:27 AM
My TST TPMS Paid for it's self today! Theberrys National RV Owner's Forum 2 12-17-2009 09:14 PM
TST TPMS Question Dalsn1 MH-General Discussions & Problems 11 08-18-2009 06:56 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.