Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > Vendor Spotlight (Deals, Announcements & More)
Click Here to Login

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-17-2013, 11:36 AM   #519
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: So. California
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by Dunner View Post
The 12 volt tap off of the computer Power Supply I have mounted under my shop bench. The manual is 6"x 3" card stock and says red to + and black to and to mount it towards the rear of the MH, like a closet or engine bay.
wonder what that related to in a fifth wheel. I was thinking under fifth wheel pin box. and I will see but I think there is power off the electrical line that attaches to the truck the charging line. thanks again. I has a flat last year and do not want that to be an option.
__________________

__________________
Ed ke6bnl is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 02-17-2013, 01:57 PM   #520
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,107
I tapped off of the 12V AUX line for my trailer lights. You could tap off of the charging line at either at the connector or pin box. If I remember correctly, it only draws ~40ma, with a surge to ~65ma every 10-20 seconds. I double sided taped it up on the MH frame rails.
__________________

__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2013, 03:26 PM   #521
Senior Member
 
sgtjoe's Avatar
 
National RV Owners Club
Join Date: May 2008
Posts: 1,737
I mounted mine in the ceiling above the tube light fixture in the back bedroom and tied into the wires there. My 510 repeater worked there for 5 years and just recently I changed out to the 507 repeater since they are not compatable with the other sensors. No problems.
__________________
Joe & Angie
Shih Tzu's Cookie & Rocky
2001 Tradewinds 7390 2011 CRV EX-L Navi w/ RoadMaster FuseMaster
sgtjoe is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2013, 03:42 PM   #522
Senior Member
 
washbob's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Reno, NV
Posts: 131
I wanted to pass on my thanks for such great customer service. I purchased the 507 systems, repeater & 12 sensors (8 flow-throughs & 4 regular) at the Good Sam Rally last year in Louisville (June 2012). When I returned early from my winter trip this year, I noticed one of my flow-through sensors was cracked. I emailed the company & received an immediate response to return the sensor & they would replace it under warranty. I was also informed that some early production flow-through sensors were cracking and they would inspect my returned sensor to see if mine was manufactured during the time period. I received a telephone call and was told that my sensor did fall within the time period and if I would return my remaining 7 sensors they would send me new ones. Within days I received 8 new flow-through sensors. I also ordered 4 more flow-through sensors to replace the 4 regular that I purchased originally. I really like the flow-through sensors as they make it so easy to add air or check tire pressure with a gauge. It's so nice to see good customer service.
__________________
washbob is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2013, 06:17 PM   #523
Senior Member
 
lajuene's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Nor'easters Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Feb 2008
Location: Hometown is Schenectady, NY
Posts: 416
I had a 1 year old sensor quit on me, probably the battery. They sent me a new one right away. Had me send the old one to them. Great service!
__________________
Ginny & Eric - Full Time 4/14/12 - Our Blog "Walk About With Wheels"

2004 Winnebago Vectra 40AD - 350 Cummins ISC; Toad 2012 Wrangler 6 speed
SKP, WIT, FMCA, FCOC, GoodSam, Cummins Power Club
lajuene is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2013, 06:18 PM   #524
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 25,353
Quote:
Originally Posted by lajuene View Post
I had a 1 year old sensor quit on me, probably the battery. They sent me a new one right away. Had me send the old one to them. Great service!
Me two. I had two replaced that way.
Cliff
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2013, 07:41 PM   #525
Senior Member
 
rdkng88's Avatar
 
Monaco Owners Club
LA Gulf Coast Campers
Join Date: Oct 2012
Location: Pike County , Ga
Posts: 228
Just installed works great seems to be a very good system.
__________________
rdkng88 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2013, 07:47 PM   #526
Senior Member
 
f14av8r's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jul 2010
Location: Tampa Area (sometimes!)
Posts: 350
!Needed to replace the batteries in my 507. When I opened the case, the seal was completely gone. I called TST to order some more fully expecting to pay for the parts and the shipping. Surprise! They happily shipped me a full set (10) seals for my 507 sensors. Awesome customer service!
__________________
Randy and Tina & pups; Cinnamon, Cookie & Coco
2010 Winnebago Journey 34Y
Freightliner / Cummins 340hp ISB, 2014 Ford Focus
f14av8r is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2013, 12:09 AM   #527
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,107
They sent me new seals and stem gaskets when I couldn't find the ones that came with my 507 system. I'm pretty well organize, but can't, for the life of me, remember where I put them. I hate when that happens.
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 08:37 AM   #528
Senior Member
 
SpringerPop's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: SFV, CA
Posts: 158
Quote:
Originally Posted by Dunner View Post
They sent me new seals and stem gaskets when I couldn't find the ones that came with my 507 system. I'm pretty well organize, but can't, for the life of me, remember where I put them. I hate when that happens.
I could just-as-easily have written this.

It exactly describes my experiences. Their customer service is almost incomparable.

I love my -507 system, and would not want to do without the peace-of-mind it offers!

Pop
__________________
1999 Flagstaff 21FB, 2000 F-350 Lariat LB/CC 7.3L SRW 3:73
SpringerPop is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 08:54 AM   #529
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,107
I picked the 507 because of the size of the monitor. It Velcro'd nicely on the ledge in front of my speedo(speedometer).
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 12:23 PM   #530
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 602
I just installed my new 507 system, I finally got all the programming worked out (or so I think). As the system scrolls through each tire is it supposed to provide a read-out at each five-second interval for each tire? My system seems to skip a tire...I reboot the monitor (turn it off then back on) and it will then pick up the missing tire but not provide a read-out for another tire.

If that wasn't a confusing enough explanation...the system reads tires randomly and not in sequence...is this the way it is suppose to operate?
__________________
Oscar Mike is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 12:49 PM   #531
Senior Member
 
Dunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Phx, Arid~zona
Posts: 11,107
Truck System Technologies, Inc.
(770) 889-9102
__________________
2004 32' National Sea Breeze 1311 Class A on a F-53 Chassis, CHF, TST TPMS, 5Star Tune.
If Dunner (RVM23) can't fix it, it ain't broke!
Cheap Handling Fix Poll. Click Here to vote?
Dunner is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2013, 01:02 PM   #532
Senior Member
 
tomwalt's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Dec 2010
Location: Northern Virginia
Posts: 1,222
Quote:
Originally Posted by johnmbeard View Post
I just installed my new 507 system, I finally got all the programming worked out (or so I think). As the system scrolls through each tire is it supposed to provide a read-out at each five-second interval for each tire? My system seems to skip a tire...I reboot the monitor (turn it off then back on) and it will then pick up the missing tire but not provide a read-out for another tire.

If that wasn't a confusing enough explanation...the system reads tires randomly and not in sequence...is this the way it is suppose to operate?
Each sensors xmits the pressure/temp info on it’s own schedule as long as it is on the tire valve (even when the monitor is off).
If you remove the sensor from the tire it stops xmitting (to save on the battery if not in use for a long time).
When you turn the monitor on, just leave it alone and all sensors should be reporting within about 5 min.
So, if one happens to transmit 30 sec after you power on the monitor, that tire’s reading will show up on the next scan cycle.
__________________

__________________
Tom and Amy from Northern Virginia.
2000 Allegro 454/Workhorse P32/TST/Crossfire
Life is a DIY project - enjoy it.
tomwalt is online now   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Amigos. Coming To A Campground Near You! Lug_Nut Newmar Owner's Forum 1993 12-28-2016 05:52 PM
TPMS General Questions AFChap MH-General Discussions & Problems 13 03-10-2011 12:49 PM
TST Comes Through Again Theberrys National RV Owner's Forum 2 12-23-2009 06:27 AM
My TST TPMS Paid for it's self today! Theberrys National RV Owner's Forum 2 12-17-2009 09:14 PM
TST TPMS Question Dalsn1 MH-General Discussions & Problems 11 08-18-2009 06:56 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.