Go Back   iRV2 Forums > iRV2.com COMMUNITY FORUMS > Vendor Spotlight (Deals, Announcements & More)
Click Here to Login

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-29-2015, 01:09 PM   #1009
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 25
I purchased the TST TPMS 6 system with 4 additional sensors for my toad 6-24-14. I made one round trip of 130 miles last October and all sensors worked fine. I removed all 10 for winter and stored them on the original box in the motor home. When I reinstalled them for a trip on 6-14-15 the outer right dual would not give a reading. I placed the monitor right next to the wheel and still got no readings. I thought driving might jar it into working but after repeating the 130 mile trip it still doesn't work. I assume the internal battery died or the sensor failed.

Bob Bainbridge
2007 Winnebago Voyage
1994 Saturn SW2
__________________

__________________
Bainbridge is offline  
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-30-2015, 11:00 AM   #1010
Registered User
 
Monaco Owners Club
Join Date: Apr 2012
Posts: 275
Tst tpms

Quote:
Originally Posted by Bainbridge View Post
I purchased the TST TPMS 6 system with 4 additional sensors for my toad 6-24-14. I made one round trip of 130 miles last October and all sensors worked fine. I removed all 10 for winter and stored them on the original box in the motor home. When I reinstalled them for a trip on 6-14-15 the outer right dual would not give a reading. I placed the monitor right next to the wheel and still got no readings. I thought driving might jar it into working but after repeating the 130 mile trip it still doesn't work. I assume the internal battery died or the sensor failed.

Bob Bainbridge
2007 Winnebago Voyage
1994 Saturn SW2
Hello Bob,

Please call me and we will diagnose the problem and make it right for you.
Mike Benson TST 770-889-9102
__________________

__________________
TST System is offline  
Old 06-30-2015, 05:04 PM   #1011
Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 93
Bob, there are a lot of people on this forum happy with the TST Systems product. I have used mine for two seasons now. I have to say that the owner of the company is determined to back up the product, so I certainly don't want to imply that he isn't going to make it good for you.

Having said that, I have experienced intermittent sensor problems on my trip this year. One sensor has alarmed because of high temperature. I stop and feel the tire and it's only warm, the same as the other tires. That happened twice this trip.

Another sensor has dropped out altogether about three times during my vacation this year.

I called TST and was told they need to evaluate the sensors. Since they are intermittent, I'm not sure that they will fail while being tested. Besides, I'm still vacationing, and don't want to send them to TST. When I get home, I have to decide if it will just be wasted postage because I would be surprised if they failed while being tested.

They are not "Space Shuttle Certified" I suppose. Not surprisingly, they are going to present problems during a vacation, no matter how carefully I check them out before departure. But they are certainly better than nothing.

Dave.
__________________
New 1998 Bounder owner. Colorado Springs, CO.
Dave1194 is offline  
Old 06-30-2015, 05:15 PM   #1012
Senior Member
 
bamaboy473's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Gulf Coast, Alabama
Posts: 1,734
Mike, would you please clarify what the temperature display means. Is this the temp inside the tire, or the ambient air temperature outside the sending unit?
__________________
Rick and Sandy
2003 American Eagle, 52K miles
bamaboy473 is offline  
Old 06-30-2015, 05:30 PM   #1013
Senior Member
 
sgtjoe's Avatar
 
National RV Owners Club
Join Date: May 2008
Posts: 1,809
The high temp could be generated from you wheel. Next time it gets high put your hand on the wheel next to the sensor. Or it might be your brakes were rubbing or it could have been a wheel bearing.


Oh, BTW, I've been running this system before TST took it over, love it.
__________________
Joe & Angie
Shih Tzu's Cookie & Rocky
2001 Tradewinds 7390 2011 CRV EX-L Navi w/ RoadMaster FuseMaster
sgtjoe is offline  
Old 07-01-2015, 09:06 AM   #1014
Senior Member
 
Clayobx's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Join Date: Dec 2011
Location: Willow Lakes RV & Golf Resort, FL
Posts: 3,116
High temp reading.

Quote:
Originally Posted by sgtjoe View Post
The high temp could be generated from you wheel. Next time it gets high put your hand on the wheel next to the sensor. Or it might be your brakes were rubbing or it could have been a wheel bearing.


Oh, BTW, I've been running this system before TST took it over, love it.
Very good point, thanks!
__________________
Clay & Pebble.. Miss Butter our sweet Goldie (Jan. 2005-Jan. 2015) Sissy our Border Collie
2012 Providence 42 M. Spartan Chassis, 450 ISL
Ford Edge toad, RM All Terrane, TST TPMS, SMI Air Force One, RVM95....
Clayobx is offline  
Old 07-01-2015, 11:49 PM   #1015
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 25
I talked to Mike today and he will have a new sensor sent to me. Great service.

Bob B.
__________________
Bainbridge is offline  
Old 07-02-2015, 12:13 AM   #1016
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,494
Had the 507 system on our '02 Dutch Star, took it off when we traded it in in Feb. and keeping it in reserve for when the SmarTire system quits.
Well, last week one of the SmarTire sensors would only show 14 psi but I knew it had 100 psi more in it.
So, I guess I'll have to buy a few more sensors for the TST system and get it out of the box again. Need to add two more sensors for the tag and four more for the towed since there's no way I can tell if the towed has tire trouble with the weight of the Magna.
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline  
Old 07-03-2015, 07:12 AM   #1017
Senior Member
 
bamaboy473's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Gulf Coast, Alabama
Posts: 1,734
Quote:
Originally Posted by bamaboy473 View Post
Mike, would you please clarify what the temperature display means. Is this the temp inside the tire, or the ambient air temperature outside the sending unit?
Mike?
__________________
Rick and Sandy
2003 American Eagle, 52K miles
bamaboy473 is offline  
Old 07-03-2015, 09:44 AM   #1018
Registered User
 
Monaco Owners Club
Join Date: Apr 2012
Posts: 275
Tst tpms

Hello Mr D.
Please call and I will get you set up some sensors, we are having a 4th of July special today through Sunday as well. I am available 7 days a week until midnight at 770-889-9102.
Thanks and Happy 4th to All!!
Mike Benson
TST
__________________
TST System is offline  
Old 07-11-2015, 12:43 AM   #1019
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 25
I received the new sensor last Monday and finally got around to installing today. My wife had knee replacement Monday so I've been kind of busy. The sensor works fine so now all 10 are working. Thanks Mike for fantastic customer service. I wish more companies were like TST.

Bob B.
__________________
Bainbridge is offline  
Old 07-13-2015, 03:56 PM   #1020
Registered User
 
Monaco Owners Club
Join Date: Apr 2012
Posts: 275
Hello Rick and Sandy,
The sensors read the temp inside the tire +/- 2 degrees f or c.
Thanks,
Mike Benson
TST
__________________
TST System is offline  
Old 07-14-2015, 07:10 AM   #1021
Senior Member
 
bamaboy473's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Gulf Coast, Alabama
Posts: 1,734
Quote:
Originally Posted by mbenson1234 View Post
Hello Rick and Sandy,
The sensors read the temp inside the tire +/- 2 degrees f or c.
Thanks,
Mike Benson
TST
Thanks Mike, so now we know that there won't be any surprises caused by pressure leaks or temperature spikes (tread separating?)

Now if you can perfect an anti-puncture coating, we'll have it made~
__________________
Rick and Sandy
2003 American Eagle, 52K miles
bamaboy473 is offline  
Old 07-15-2015, 11:11 AM   #1022
Senior Member
 
phil57's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 275
For the fist time I finely got everything working correctly. It seems I can't read directions and every time I thought I had it set correctly the alarms would start because of improper setting. So if you are having issues try watching the you tube video. Some day I really must learn to read.
__________________

__________________
phil57 is offline  
Closed Thread



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Amigos. Coming To A Campground Near You! Lug_Nut Newmar Owner's Forum 2111 Today 07:09 AM
TPMS General Questions AFChap MH-General Discussions & Problems 13 03-10-2011 12:49 PM
TST Comes Through Again Theberrys National RV Owner's Forum 2 12-23-2009 06:27 AM
My TST TPMS Paid for it's self today! Theberrys National RV Owner's Forum 2 12-17-2009 09:14 PM
TST TPMS Question Dalsn1 MH-General Discussions & Problems 11 08-18-2009 06:56 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.