Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-12-2016, 04:51 PM   #1
Junior Member
 
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
12 volt electrical problem in HR Neptune

! have a 2005 HR Neptune. I started out on a trip from Vermont to Florida. I stopped to have quick bite. I started the microwave using the inverter rather than bothering starting the generator which I do quite often. I heard a little buzz and all my dc house power went out. No effect on my chassis power. I checked breakers and fuses and found no problems. I started the engine and the 12 v power started working again. About 20 miles down the road the power cut out again and then shortly after came back on. I got to my first stop on and tried again to figure out what was going on. At that time everything worked fine. Since then the 12 v house power continues having intermittent problems. No problems when hooked up to shore power or when the generator is running. The problem that occurs when driving or stopped only on house power is always intermittent. Lights go out or gps which is connected to lighter outlet shuts down only to restart anywhere from a few seconds or a couple of minutes. I assume it must be a solenoid or something like that but have no clue as to where to look.
__________________

__________________
4stringbanjo is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-12-2016, 05:01 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 9,858
Battery posts need cleaning and tightening.

Next time it goes out, quickly feel the battery connections for a hot one. That's a bad connection.
__________________

__________________
twinboat is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2016, 07:46 PM   #3
"Formerly Diplomat Don"
 
Dutch Star Don's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Apr 2005
Location: Moorpark, Ca.
Posts: 9,290
"4stringbanjo"....... Your symptoms sound like you have dirty connections as mentioned above, or a bad ground elsewhere. About 90% of the time, a bad ground is the issue. Here are a couple of things to check. Go to your inverter and tightened the battery cables at the inverter. On the positive cable to the inverter, there is a large fuse, about the size of a standard bandage. Check that it isn't partially burned or the connections are lose.
__________________
Don & Mary
2014 Newmar Dutch Star - All Electric - 450 ISL
2016 GMC Canyon 4WD Crew Cab
Dutch Star Don is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2016, 12:40 PM   #4
Junior Member
 
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
I Terminals did not appear dirty but there were two cables that were a little loose. I tightened them up well and it appears to have corrected the problem. Since the problem was intermittent, I won't know for sure until I head out and get on the road, but I do feel confident that was the problem. I never would have thought of that. Hard to believe it was that simple a solution
__________________
4stringbanjo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
12 volt, electrical



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Neptune electrical issue Ted Dunham Monaco Owner's Forum 4 10-07-2015 07:20 AM
2008 HR Neptune Dash Electrical Diags caaudio Monaco Owner's Forum 21 10-15-2013 05:14 PM
Neptune heat problem redcloudranch Monaco Owner's Forum 14 03-15-2013 07:57 PM
2007 hr neptune gauge problem onechaddude Monaco Owner's Forum 2 07-04-2011 09:02 AM
Trailer tail light problem on neptune gto19 Monaco Owner's Forum 11 06-10-2009 10:59 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.