Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-27-2015, 04:40 PM   #1
sdc
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 29
1997 bounder engine batter dead

the battery on my 97 bounder is low and will not start the engine without a jump, i notice that i hear a clicking noise in the engine compartment in the front right hand corner coming from the solenoid located behind a circuit board. I replaced the solenoid about a year ago . I cant figure out why this clicking noise, the key is off and the battery is to low to start the engine, however when i jump the engine and it starts that clicking noise goes away , any sugestions ?

thanks , dave
__________________

__________________
sdc is online now   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-27-2015, 05:56 PM   #2
Senior Member
 
Leary54's Avatar
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Dec 2011
Posts: 175
Take your battery out and get it tested.
__________________

__________________
Leary54 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2015, 06:32 PM   #3
Senior Member
 
mhbell's Avatar
 
Thor Owners Club
Ford Super Duty Owner
Georgie Boy Owners Club
Join Date: Feb 2011
Location: Ogden Utah
Posts: 522
Not only get your battery tested but clean the battery cables. A quick test is to turn on the head lights and have someone hit the starter. If the lights go out then it may be the battery cables need to be cleaned. Also be sure you check the specific gravity of each cell when you test the battery. A load test will not tell if you have a bad cell. make sure battery is fully charged. Chances are if it starts with a jump then your battery could be bad.
__________________
2017 Forest River EVO 2360 TT Towed with a 2011 Ford F-250 Super Cab Heavy Duty 4WD Towing Package, Blue OX Sway Pro Hitch.
http://www.rvbloggers.wordpress.com
mhbell is online now   Reply With Quote
Old 05-27-2015, 06:46 PM   #4
Senior Member
 
BFlinn181's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2012
Location: Cincinnati
Posts: 16,217
The clicking of the relay could be because voltage is low enough that the electromagnet in the relay doesn't have the strength to overcome the spring holding the contacts apart. I wouldn't worry about it until you've done the suggested actions above and made sure your battery and connections are good.
__________________

Bob & Donna
'98 Gulf Stream Sun Voyager DP being pushed by a '00 Beetle TDI
BFlinn181 is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
bounder, engine



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stop engine light came on Pogo Cummins Engines 11 02-01-2015 11:36 AM
Axis-Vegas engine noise muffled mcr1010 Thor Industries Owner's Forum 1 11-06-2014 08:26 PM
Engine Mount Question JSutton1 Vintage RV's 6 08-17-2014 05:50 AM
The Doggone Yellow Check Engine Light (C.E.L.) troth Winnebago Industries Owner's Forum 1 05-06-2014 10:05 AM
Engine "miss" at 25-30 mph linda7915 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 17 12-20-2013 09:57 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.