Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-21-2016, 08:52 PM   #1
Senior Member
 
Dan Osborne's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: Glen Allen, Virginia
Posts: 185
92 Signature No Crank

Good news...it died at home
Bad news...I have tried everything!

The 92 33oHP Cummins will not start the morning after parking in in the driveway following a 100 mile trip. when you turn the key on gauges and dash lights seem normal.

1) When I turn to the start position, all gauges and lights drop out like there is zero voltage.

2) Battery is good voltage not an issue.

3) Solenoids on the firewall and in engine bay are clicking when you turn the key to the start position

4) Same result with remote panel from the engine bay.

Here is what I checked so far:
-Checked wires at starter replaced the little end.
-Cleaned the battery and solenoid terminals
-checked all fuses and ALL relay connections
-Replaced the ignition switch
-Checked the emergency brake safety switch
-Checked and cleaned the connector under the shift pad
-Jumped the started and it turns the engine over normally.

I am all ears on this one guys
__________________

__________________
92 Crown Signature, 330 Cummins
Future iRV2 Moderator...vote for Dan Osborne
Dan Osborne is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-21-2016, 09:01 PM   #2
Senior Member
 
rssnape's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 330
The fact that you say that the solenoid is clicking makes me think low voltage. Maybe you have a battery with a bad cell that can't carry load.
Have you tried jumping it with your car? One other to eliminate ECU is to put the ignition in the run position and jump out the starter until it starts and runs. If it runs its just the batteries, starter, or solenoid.
How old are the batteries? Any significant discharges lately?


1997 Tiffin Allegro Bus 37', Cat 3126
__________________

__________________
rssnape is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 09:07 PM   #3
Senior Member
 
Dan Osborne's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: Glen Allen, Virginia
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by rssnape View Post
The fact that you say that the solenoid is clicking makes me think low voltage. Maybe you have a battery with a bad cell that can't carry load.
Have you tried jumping it with your car? One other to eliminate ECU is to put the ignition in the run position and jump out the starter until it starts and runs. If it runs its just the batteries, starter, or solenoid.
How old are the batteries? Any significant discharges lately?


1997 Tiffin Allegro Bus 37', Cat 3126
Yes even had a 50 amp charger in start mode just to make sure. One year old great batteries spins over very quickly when I jump the starter.
__________________
92 Crown Signature, 330 Cummins
Future iRV2 Moderator...vote for Dan Osborne
Dan Osborne is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 06:01 AM   #4
Senior Member
 
rssnape's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 330
It's got to be the solenoid then or a bad cable or connection.


1997 Tiffin Allegro Bus 37', Cat 3126
__________________
rssnape is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 04:56 PM   #5
Senior Member
 
Dan Osborne's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: Glen Allen, Virginia
Posts: 185
Bad connection in the engine bay! All good now.
__________________
92 Crown Signature, 330 Cummins
Future iRV2 Moderator...vote for Dan Osborne
Dan Osborne is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 05:54 PM   #6
Senior Member
 
Dan Osborne's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: Glen Allen, Virginia
Posts: 185
6 hours of searching just to find one loose nut I did find quite a few questionable connections during my search for the problem.

Click image for larger version

Name:	looseconnection.jpg
Views:	50
Size:	274.3 KB
ID:	122074
__________________
92 Crown Signature, 330 Cummins
Future iRV2 Moderator...vote for Dan Osborne
Dan Osborne is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 08:21 PM   #7
Junior Member
 
bb920's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 9
Nice follow up picture!! Thanks.
__________________

__________________
Bill & Kay
Green Bay, WI
2016 Berkshire 38A
bb920 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old Crank Sat Out New Automatic In - Crank Replaced With... Nomad Mike MH-General Discussions & Problems 4 11-02-2015 02:11 AM
Main slide out / motor /manual crank Rick Flores National RV Owner's Forum 6 03-02-2009 01:48 PM
Onan Genset won't crank - ideas? emiddleb Winnebago Industries Owner's Forum 8 02-25-2009 02:12 PM
Motor will not crank, no electricity Craig 2L29 Monaco Owner's Forum 26 02-11-2009 12:17 PM
Crank-up Winegard satellite Jocat54 Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 5 11-29-2008 07:52 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.