Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-12-2016, 01:17 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 22
96 Holiday Rambler electrical issues

i have looked and looked and found nothing ... can anyone please help?
When plugged into shore power all outlets work and batteries show full charge on test panel. After unplugging from shore power only two outlets work in coach, one in bath GFI outlet and one behind seat on wall next to the door. The GFI in kitchen pops when invertor is switched on and finally the batteries dont show a full charge on the test panel. Can anyone advise me on what to look for thanks in advance. Mike
__________________

__________________
drive805 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-12-2016, 08:24 AM   #2
Senior Member
 
palehorse89's Avatar


 
Newmar Owners Club
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,044
Quote:
Originally Posted by drive805 View Post
i have looked and looked and found nothing ... can anyone please help?
When plugged into shore power all outlets work and batteries show full charge on test panel. After unplugging from shore power only two outlets work in coach, one in bath GFI outlet and one behind seat on wall next to the door. The GFI in kitchen pops when invertor is switched on and finally the batteries dont show a full charge on the test panel. Can anyone advise me on what to look for thanks in advance. Mike
How old are your batteries? Might want to remove them and have them "Load Tested" to make sure they are in good shape. After this is done, take a multi meter and check the out put of the Inverter/converter to make sure it is putting out the proper charging voltage. Look on the unit also to make sure that there is not a breaker/GFCI tripped.......
__________________

__________________
2000 Newmar MADP 4060, 350ISC, Spartan MM, IFS 2011 Jeep JK, M&G Braking, 2014 MTI 27' Hog Hauler, Wireless brake control, 2006Ultra & 1989 Springer
palehorse89 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2016, 09:51 AM   #3
Senior Member
 
OLYLEN's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jan 2008
Location: Olympia, Wa
Posts: 1,689
Replace GFI, not many dollars and many times cure the problem. If two outlets are working the inverter must be on and that will show lower battery charge status. Two really check the batteries for condition a load test. For charge, put a light load on for a short time period, this sheds a higher than normal surface charge. Turn batteries off, let rest for a while then check voltage for charge. About 12.6 is full, 12.0 is dead and any thing below 12.1 is below 50% charge and you are damaging the DEEP CYCLE BATTERY. Not yelling emphasizing deep cycle, marine batteries have some deep cycle qualities but are not true deep cycle.

LEN
__________________
2004 Clss C 31' Winnebgo
OLYLEN is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2016, 04:24 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 22
batteries

batteries are new, golf cart deep cycle, replaced 3 months ago. I will still check them just in case and check all cables too. I will look at replacing GFI first and see where i'm at thanks ,
__________________
drive805 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electrical, holiday rambler


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Door Lock for 1995 Imperial Rambler (Holiday Rambler/HR) Seajet Class A Motorhome Discussions 4 07-09-2016 11:55 AM
Holiday Rambler Endeavor AC issues rkperkey Monaco Owner's Forum 6 03-25-2015 05:49 PM
1995 Holiday Rambler Ford F53 460 acceleration issues Prospector57 Class A Motorhome Discussions 6 05-06-2014 09:10 PM
07 Holiday Rambler Ambassador ownership and issues deiseldriver Monaco Owner's Forum 1 07-10-2013 08:12 PM
85 holiday rambler president inverter issues wreckenman Vintage RV's 13 04-09-2011 01:21 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.