Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-02-2016, 07:10 PM   #1
Member
 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Dec 2014
Location: Alabama
Posts: 43
Adding 50amp box on side of house

I am in the process of adding a 50AMP box on the outside wall next to the main breaker box. I plan to add a fuse breaker inside the outside box (which happens to have extra space).

I would like to close my new 50 amp box with the cord attached. The cord does have a handle (not flat).

Where can I get a box the will close with the cord w/handle?
__________________

__________________
Mike DeCastra
2014 Southwind 32VS Roadmaster RSSA CHF
2014 Grand Cherokee Blue Ox Towbar
mdecastra is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-02-2016, 07:20 PM   #2
Member
 
gateaux01's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 98
Lowes, Home depot, amazon, local rv shop. Most outdoor boxes have the front extended to be weatherproof while in use and the box closed.
__________________

__________________
gateaux01 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 07:21 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 180
Something like this??? >>> Siemens TL137US Talon Temporary Power Outlet Panel with a 20, 30, and 50-Amp Receptacle Installed, Unmetered - Circuit Breakers - Amazon.com
__________________
JoeSR is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 07:22 PM   #4
Member
 
gateaux01's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 98
Midwest U054 50 Amp Utility Box https://www.amazon.com/dp/B00074USHO..._48-jxbAEVMPD3
__________________
gateaux01 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 07:24 PM   #5
Member
 
gateaux01's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 98
Midwest looks to have enough room to me. May need a closing hub for the top, but it may come with one
__________________
gateaux01 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 07:36 PM   #6
Senior Member
 
Slice's Avatar


 
Join Date: Mar 2016
Location: South of Houston Tx.
Posts: 261
Home Depot. $30.00. Waiting on concrete.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	118
Size:	457.1 KB
ID:	125852  
__________________
Slice is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 07:50 PM   #7
Senior Member
 
krivanj's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
American Coach Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Oct 2009
Location: Fort Pierce, FL
Posts: 639
If you look at the second picture at the Amazon link for the Midwest box, you will see it is flat on the bottom of the cover. If the the cord is plugged in, it cannot close all the way because the cord is in the way. I have one.
__________________
Revolution LE 38X C9 Cat
2011 Scion TC toad
1985 KLR 600 as a backup...
krivanj is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 08:02 PM   #8
Member
 
gateaux01's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by krivanj View Post
If you look at the second picture at the Amazon link for the Midwest box, you will see it is flat on the bottom of the cover. If the the cord is plugged in, it cannot close all the way because the cord is in the way. I have one.
Nope. Look at the cover or lid. It protrudes out.
__________________
gateaux01 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 08:05 PM   #9
Member
 
gateaux01's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 98
Hard to argue with the 30.00 home depot box. But Midwest looks to have a little more room.
__________________
gateaux01 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 08:14 PM   #10
Senior Member
 
jacwjames's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2014
Posts: 4,597
I bought one of these

Shop Eaton 50-Amp, 30-Amp, 20-Amp Overhead or Underground Temporary Power Panel at Lowes.com

I am currently using to provide power to a deep well pump powered by a portable generator but have plans to move it for my motorhome once I develop a parking area.
__________________
Jim J
2002 Monaco Windsor 38 PKD
2005 Jeep Grand Cherokee w/5.7 Hemi
jacwjames is online now   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 08:26 AM   #11
Senior Member
 
Slice's Avatar


 
Join Date: Mar 2016
Location: South of Houston Tx.
Posts: 261
That Home Depot box closes right with 50 plugged in
__________________
Slice is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2016, 07:42 PM   #12
Senior Member
 
dirko's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Dec 2002
Location: Draper, UT
Posts: 547
Hi Ho: Does that include the 50 amp plug with the molded handle? I assume that is the 50 amp Eaton with the single 50 amp outlet at approx. $30?
__________________
dirko is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2016, 08:13 PM   #13
Senior Member


 
Winnebago Owners Club
Join Date: Oct 2015
Location: Madison, WI
Posts: 133
I sawed the handle off the Camco 30 ft 50A extension cord, problem solved, a normal box works fine now.
__________________
John & Kathy, Scrappy, Bandit, and Pixie Puppies
2011 Winnebago Journey 34Y
2007 Ford Edge Toad
PackerPower is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2016, 09:44 PM   #14
Senior Member
 
Scottybdivin's Avatar


 
Newmar Owners Club
Join Date: Jun 2012
Location: Spicewood Texas (West of Austin)
Posts: 3,331
Most of the boxes I have used will not close all the way for the plugs with the handle. They will close far enough to keep the rain out.
__________________

__________________
Scotty and Kristen, Airedales Dagny and Wyatt
2007 Newmar Mountain Aire 4528, 450 HP ISM, Allison 4000, 8 Trojan T-105's
2014 F150 4x4 Crew Cab Platinum 157" WB
Roadmaster Blackhawk 2, RVI2 Brake System
Scottybdivin is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need help with adding,removing potable water and adding antifreeze to holding tank highway dave Class A Motorhome Discussions 12 11-04-2015 12:54 PM
50amp from house to the RV pete davis RV Systems & Appliances 26 08-17-2014 02:35 PM
50amp / 30amp switch box Gary111 National RV Owner's Forum 3 06-06-2014 11:30 AM
Turning off House Batteries kills 50amp!?! RickO Winnebago Industries Owner's Forum 36 08-23-2010 02:05 PM
50amp to 30amp to 50amp SwampTrash RV Systems & Appliances 4 05-09-2010 09:23 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.