Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-01-2015, 08:21 AM   #1
Junior Member
Thor Owners Club
Join Date: Jul 2011
Posts: 22
Also Atwood Furnace problem

Furnace will not lite.Solenoid keeps clicking but will not lite.Plenty of propane,fan & blower both work.Manual says ignition lockout fault.Have tried to reset but no luck.Any help would be appreciated.thank you.The model is an 8500 IV.

GeorgeH is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-01-2015, 08:26 AM   #2
Senior Member
Join Date: Apr 2004
Location: Apache Junction, Az
Posts: 343
First, model number please.
Keeps clicking but will not lite. What does this mean?
My gas solenoid will turn on, I hear the furnace try to start (gas and ignition), but will not stay lite? See what I mean, about saying your words.
Sail Switch, Over temp switch, Igniter/flame sensor, Gas solenoid.
You could also goto the Atwood Website and get the manual and trouble_shooting doc. You could also call the tech support line.
But if you want help on any forums, you should start by being specific about what you hear and see, please. Best I can do with the info given

Dale&Susan, 08 Alfa Gold, DaGirlsRv,
KoKo(Rainbow Bridge)&Della(Rainbow Bridge) 08 Jeep Liberty_Solar_940W Solar_660 AmpHr
gatorcq is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 09:47 AM   #3
Senior Member
Join Date: Feb 2014
Location: KY
Posts: 641
Double check you propane leak detector. They need power to let the propane pass as a safe guard. Also try lighting a burner on your range and see if it lights and stays lit if that works chances are the problem is not in the propane system.
Brenda & AL
2016 30th Anniversary Bounder 35K, 6 speed chassis
2013 Chevy Sonic, 2015 KTM 390 Duke
z3406 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 10:40 AM   #4
Senior Member
FreedomDream's Avatar
Join Date: Aug 2012
Location: fulltiming
Posts: 291
First, check the intake and exhaust ports for wasp nests, spider webs and other critter debris that might be hindering air flow. If air is restricted, the sail switch will not close the circuit to allow the gas flow.
Bob & Joan Alexander, 2010 Tiffin Phaeton 36 QSH, 2013 Jeep Wrangler (toad)
Lobo & Juniper (woof, woof)
FreedomDream is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 08:32 PM   #5
Junior Member
BRYAN S's Avatar
Monaco Owners Club
Join Date: Jul 2012
Location: ODEM TEXAS
Posts: 24
Check the exhaust. I get the same problem and it's been mud dobbers in there.
2005 diplomat
2011 ford edge
blue ox tow bar and base plate
BRYAN S is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2015, 05:48 AM   #6
Senior Member
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Sep 2007
Location: st.charles mo.
Posts: 1,140
Most attwood heater problem are do to bad connections. Remove and reconnect every spade connector on the heater to improve the connection.

speed racer is offline   Reply With Quote

atwood, furnace, ace

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Allegro (Atwood) Jack Wiring Problem mikefoye Tiffin Motorhomes Owners Forum 7 11-06-2015 07:11 PM
Atwood Levelegs Problem park_ridge_dave Newmar Owner's Forum 2 09-14-2015 07:26 AM
Atwood 8535 furnace & battery life Baldtbird.06 RV Systems & Appliances 2 05-12-2015 08:47 PM
Atwood Model 8531 Furnace Chaparral RV Systems & Appliances 26 02-23-2015 11:11 AM
Atwood & Suburban water heaters & Furnace "007" RV Systems & Appliances 1 08-07-2010 09:37 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.