Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-21-2016, 08:20 AM   #1
Senior Member
 
Stan&Jacquie's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Allentown, PA
Posts: 549
Atwood furnace won't start

What's the best way to trouble shoot a furnace. Mine will not start. It's an 8500-IV series in my Monaco coach. I replaced a board in it last fall when I had a similar problem and that fixed it for the short term. Seems to happen on rainy days.
__________________

__________________
Stan & Jacquie
2007 Monaco Knight DFT 40'
2012 Equinox w/Air Force I, Blue Ox Alpha & Base, 600 Watts Solar.
Stan&Jacquie is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-21-2016, 08:48 AM   #2
Senior Member
 
TonyMac's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2014
Location: Layton, Utah
Posts: 998
What does it do when you turn it on? Does the blower blo, but the burner does not ignite? Details....
__________________

__________________
Cheers,
TonyMac
2006 Monaco Safari Cheetah 40PMT
TonyMac is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 10:00 AM   #3
Senior Member
 
Stan&Jacquie's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Allentown, PA
Posts: 549
Hey....thanks for your response! It would do nothing. I went inside the unit and checked the power connections at the on/off switch that is attached to the motor. A connection must have been loose because the unit came on after I recrimped and cleaned up the connectors. Unit is running fine now. Thanks again!
__________________
Stan & Jacquie
2007 Monaco Knight DFT 40'
2012 Equinox w/Air Force I, Blue Ox Alpha & Base, 600 Watts Solar.
Stan&Jacquie is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 10:11 AM   #4
Registered User
 
mel s's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,777
Quote:
Originally Posted by Stan&Jacquie View Post
What's the best way to trouble shoot a furnace. Mine will not start. It's an 8500-IV series in my Monaco coach. I replaced a board in it last fall when I had a similar problem and that fixed it for the short term. Seems to happen on rainy days.
Stan&Jacquie
See the "Atwood 8500-IV furnace Troubleshooting Guide"... (pages 29 -35 of this pdf): http://bryantrv.com/docs2/docs/hflamefurn04.pdf
Mel
'96 Safari
__________________
mel s is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 10:23 AM   #5
Senior Member
 
Iwillbeit's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Brooksville FL
Posts: 199
Quote:
Originally Posted by Stan&Jacquie View Post
Hey....thanks for your response! It would do nothing. I went inside the unit and checked the power connections at the on/off switch that is attached to the motor. A connection must have been loose because the unit came on after I recrimped and cleaned up the connectors. Unit is running fine now. Thanks again!

I just love happy endings 😊
__________________
Iwillbeit is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ace, atwood, furnace



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atwood Furnace won't light wolf1281 Monaco Owner's Forum 4 01-23-2016 04:59 PM
Atwood 8520 furnace will not start StephenHale Class A Motorhome Discussions 5 11-07-2015 08:30 PM
Atwood furnace won't stay running cwj212 RV Systems & Appliances 5 02-10-2014 04:41 PM
Atwood Furnace won't start drolds442w30 Class A Motorhome Discussions 20 11-28-2011 12:01 PM
atwood furnace model 8535 ran out of propane, won't restart now rewaters49 RV Systems & Appliances 6 12-15-2010 08:21 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.