RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-16-2019, 06:14 PM   #1
Senior Member
 
GEM1N1's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Kansas City, MO
Posts: 355
Auto levelers not working. Help please.

The key pad lights up like it usually does but the jacks donít engage or do anything.

Ideas???

Click image for larger version

Name:	IMG_0201.JPG
Views:	52
Size:	456.4 KB
ID:	238337
__________________

__________________
2019 Fleetwood Discovery 44b
GEM1N1 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-16-2019, 06:59 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tucson, AZ
Posts: 201
Sometimes I have to reset the parking brake. Looks like you have no error lights but doesn't hurt to check all of the requirements again. Can you speed up your engine? Turn on the a/c so the idle speed goes up.
__________________

John Boy is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2019, 07:47 PM   #3
Senior Member
 
GEM1N1's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Kansas City, MO
Posts: 355
Quote:
Originally Posted by John Boy View Post
Sometimes I have to reset the parking brake. Looks like you have no error lights but doesn't hurt to check all of the requirements again. Can you speed up your engine? Turn on the a/c so the idle speed goes up.


Thanks. Iíll try that. One thing that i found weird was i held in on the auto level button and my generator started out of the blue. I had my genstart turned off too.
__________________
2019 Fleetwood Discovery 44b
GEM1N1 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 09:41 AM   #4
Senior Member
 
GEM1N1's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Kansas City, MO
Posts: 355
Quote:
Originally Posted by John Boy View Post
Sometimes I have to reset the parking brake. Looks like you have no error lights but doesn't hurt to check all of the requirements again. Can you speed up your engine? Turn on the a/c so the idle speed goes up.


Tried that. Didnít work.

Now my air ride wonít air up. Iím guessing it thinks my jacks are down.
__________________
2019 Fleetwood Discovery 44b
GEM1N1 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 09:50 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tucson, AZ
Posts: 201
I hope someone else will chime in. Did the gen start due to low voltage?
John Boy is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 09:58 AM   #6
Member
 
Join Date: Jan 2019
Location: Macomb MI
Posts: 50
I would turn off ALL DC power and reset.

Can you do manual level? Can put in gear and see if it goes into emergency retract. All lights on panel will flash.
fairway2002 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 07:20 PM   #7
Senior Member
 
GEM1N1's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Kansas City, MO
Posts: 355
Fluid level full, fuse isnít blown, cycled parking break. Nothing works.

Have a call into Fleetwood tech support for tomorrow. Iím still under factory warranty. Luckily we are on an extremely level pad so other than a bit of sway we donít notice.

Iím hoping worst case scenario i can get a mobile tech out here before Wednesday. Anyone know of a good Mobile Service around Hot Springs, Arkansas?
__________________
2019 Fleetwood Discovery 44b
GEM1N1 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 07:31 PM   #8
Senior Member
 
UFO Pilot's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Aug 2007
Location: Sonoma County, CA
Posts: 5,364
Remove the panel (4 screws) and unplug the 2 smallest connectors, wait a few seconds and reconnect the 2 you just unplugged. It is what I do when my Power Gear jacks light up but nothing works. Let us know if it works.
__________________
Wayne & Roberta and Maggie the Miracle Dog
08 Winnebago Destination 39W Gas UFO Workhorse Chassis......
Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, wisdom is knowing not to put it in a fruit salad.
UFO Pilot is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 08:31 PM   #9
Senior Member
 
GEM1N1's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Kansas City, MO
Posts: 355
Quote:
Originally Posted by UFO Pilot View Post
Remove the panel (4 screws) and unplug the 2 smallest connectors, wait a few seconds and reconnect the 2 you just unplugged. It is what I do when my Power Gear jacks light up but nothing works. Let us know if it works.


Iíll try that in the morning. Iím assuming you do this with the power off?
__________________
2019 Fleetwood Discovery 44b
GEM1N1 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 08:35 PM   #10
Senior Member
 
UFO Pilot's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Aug 2007
Location: Sonoma County, CA
Posts: 5,364
Quote:
Originally Posted by GEM1N1 View Post
Iíll try that in the morning. Iím assuming you do this with the power off?
I just leave the power on so I can try it before remounting it. It has always worked for me.
__________________
Wayne & Roberta and Maggie the Miracle Dog
08 Winnebago Destination 39W Gas UFO Workhorse Chassis......
Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, wisdom is knowing not to put it in a fruit salad.
UFO Pilot is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 08:45 PM   #11
Senior Member
 
GEM1N1's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Kansas City, MO
Posts: 355
Quote:
Originally Posted by UFO Pilot View Post
I just leave the power on so I can try it before remounting it. It has always worked for me.


Ok. So do everything just like Iím going to level it. Leave motor running, turn the leveling keypad on and then pull the wires for a few seconds then plug them back in?

Iím pretty mechanically inclined but these coaches intimidate the hell out of me with all their systems Iíve never had any experience tinkering with.
__________________
2019 Fleetwood Discovery 44b
GEM1N1 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 08:51 PM   #12
Senior Member
 
UFO Pilot's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Aug 2007
Location: Sonoma County, CA
Posts: 5,364
Quote:
Originally Posted by GEM1N1 View Post
Ok. So do everything just like I’m going to level it. Leave motor running, turn the leveling keypad on and then pull the wires for a few seconds then plug them back in?

I’m pretty mechanically inclined but these coaches intimidate the hell out of me with all their systems I’ve never had any experience tinkering with.
I try to level, pad lights up but jacks don't work. I remove the panel, unplug, replug and then check for operation. They have always worked but I wait to see if they work before replacing the panel.
__________________
Wayne & Roberta and Maggie the Miracle Dog
08 Winnebago Destination 39W Gas UFO Workhorse Chassis......
Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, wisdom is knowing not to put it in a fruit salad.
UFO Pilot is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 12:24 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 103
If you try to put it in gear, with the foot brake on, you should get at least one alarm

Sure sounds like some interlock isn't closed or open which ever the case may be
Milford 47 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 01:26 PM   #14
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 109
I have the same Power Gear system. Do you have a dtisconnect switch for your CHASSIS batteries? If you, turn the chassis batteries off for 5 minutes and then turn it back on. If you don't have a switch, disconnect the ground wire from the chassis batteries , wait 5 minutes and reconnect the wire. This worked for me when my jacks act strangely. (3 times in 7 years)
__________________

Carlos Marti is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
levelers



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with auto levelers HLPete MH-General Discussions & Problems 7 05-22-2018 12:23 AM
Anderson Levelers or Lynx Levelers? Mayberry32 Travel Trailer Discussion 25 12-26-2016 06:02 PM
HELP!! Pressure water system not working, PLEASE HELP!! mike93108 RV Systems & Appliances 13 09-22-2013 03:28 PM
HWH automatic levelers not working...ideas?? insuranceman RV Systems & Appliances 11 05-23-2011 01:26 AM
HWH Jacks working, not working and working again? Bob&Pat Winnebago Industries Owner's Forum 6 06-08-2006 04:22 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.