Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-16-2014, 04:32 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Auto Park Brake Help Needed!

I have a 2000 Winnebago 35C with J71 auto-park version III. The RV is setting in my driveway with the auto-park brake on. The RGS didn't show any signs of leaking but I replaced it with the spare that didn't work.
Next I pulled the pump relay, the plug looked like it had grease or tar in it so I cleaned it with brake cleaner. I jumped the plug and the pump ran. I replaced the pump relay with a new relay even though the old relay energized when I tested it. Next I checked the pump relay plug and there isn't power going to the plug, ( I know I did that backwards). Anyone have an idea how I can get my paper weight moving again?
__________________

__________________
WILDWHEAT is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-16-2014, 05:55 PM   #2
Senior Member
 
Walter5555's Avatar
 
National RV Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: Union City, Ca.
Posts: 523
I have a 36' 1997 Dolphin M.H. which has a Auto Park Brake their was a time when the dash light came on and to make a long story short the problem was a bad switch that went into the pump.
__________________

__________________
Walter5555 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2014, 06:20 PM   #3
Senior Member
 
gruelens's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,286
The EXPERT on all things related to the AutoPark is Roger who provides FREE help via email to : oldusedbear11@charter.net
__________________
George R. - Fulltiming since January '03
2007 Newmar Mountain Aire 3991
2012 Chevy Malibu LT1
gruelens is online now   Reply With Quote
Old 07-16-2014, 08:15 PM   #4
Senior Member
 
edgray's Avatar


 
Workhorse Chassis Owner
Entegra Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Oct 2002
Location: Madison, MS
Posts: 7,551
Quote:
Originally Posted by gruelens View Post
The EXPERT on all things related to the AutoPark is Roger who provides FREE help via email to : oldusedbear11@charter.net
X2!
__________________
2016 EC Aspire 42RBQ / 2014 CR-V
edgray is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2014, 10:02 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
I emailed oldusedbear three days ago at both email addresses but have yet to receive a reply.

Today I installed Brazels pressure switches and still have locked brakes. Seems to be an electrical problem.

Next I'll order Workhorse shop manuals and use the wiring diagram to hopefully find the problem.
__________________
WILDWHEAT is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2014, 10:21 PM   #6
Senior Member
 
dwhit's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Lake Hartwell, SC/GA
Posts: 561
While you are awaiting manuals browse the ARCHIVES here for problems and solutions. The AutoPark has lotsa history.
__________________
XLR 415AMP, F350 Lariat 6.7 DRW, lotsa mtcyls, NRA Benefactors.
dwhit is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2014, 11:30 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 3
Theoldusedbear stepped me through a troubleshooting process, the problem was a blown 10 amp fuse. Roger is GOOOOD! He really knows his stuff. Can not thank you enough Roger.
__________________

__________________
WILDWHEAT is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
brake



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto Park Light Stuck On Goebs Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 9 08-22-2014 09:51 PM
Reverse and auto brake turning on brocja01 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 8 05-09-2014 11:30 AM
What was the last year for the P-30/32 Auto Park Brake? caheath Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 5 02-12-2014 02:48 PM
Brake light trigger for brake controller tompn Monaco Owner's Forum 16 01-08-2014 12:37 PM
Workhorse W24 Park Brake Light Flashing while driving New Hope Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 3 06-01-2013 05:17 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.