Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-28-2014, 08:09 PM   #1
Member
 
TXwannabe's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2014
Location: Currently At Gig Harbor, WA
Posts: 65
Back up Camera issue

Purchased a 2005 Phaeton a couple of months ago, and have recently got my wife's CR-V set up for a toad. Until now, have only used the coach back up when wife is guiding any activity while in reverse. Now with toad, I would like to keep camera on most times so I can see what the toad is doing whenever I want. Have learned that if the back up camera is turned on for more than about 2-3 minutes, it goes blank, and the B/W monitor is all snowy, like there is no signal.

Anyone have similar experience? Trying to determine if my issue is with the monitor or camera?

Thanks!
__________________

__________________
TXwannabe
2005 Tiffin Phaeton 40QDH/2012 CR-V EX-L Toad
Invisibrake/Roadmaster Falcon All-Terrain Tow Bar
TXwannabe is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-28-2014, 09:33 PM   #2
Senior Member
 
BFlinn181's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2012
Location: Cincinnati
Posts: 16,250
It sounds like a bad camera. If the monitor is showing snow, it's still working. Your camera might be overheating or some other issue. If you can use the same enclosure, replacement cameras can be found on Ebay for pretty good prices.
__________________

__________________

Bob & Donna
'98 Gulf Stream Sun Voyager DP being pushed by a '00 Beetle TDI
BFlinn181 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2014, 09:43 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 23
backup camera

Mine does the same thing, I jingle the connection behind the monitor and it clears up for a few hours or minutes.
__________________
rfonte649 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
camera



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back up camera and rear clearance lights Vsilvester Newmar Owner's Forum 2 10-05-2014 05:50 AM
Wireless back up camera for pull trailer ian pelham Travel Trailer Discussion 18 05-24-2014 01:12 AM
1997 Vintage Intec CVM 600 back up camera system - replacement? ScottRussell Class A Motorhome Discussions 2 04-27-2014 11:43 AM
Parking Brake Alarm and Rear Camera CoreyinWP Entegra Owner's Forum 14 04-18-2014 11:19 PM
Back up camera on rear TV Trose Entegra Owner's Forum 13 02-20-2014 09:37 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 03:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.