Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-29-2014, 05:13 PM   #15
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by DieselTech39 View Post
Photos didn't show. Got to be in *.jpg format I think.
LOL no they didn't let me try this
__________________

__________________
slrv is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-29-2014, 05:29 PM   #16
RVM#87 / Senior Member
 
DieselTech39's Avatar


 
Solo Rvers Club
Join Date: Jul 2014
Location: Ham Lake, MN
Posts: 3,038
In the reply window click on the paper clip and choose the photo file to add.
__________________

__________________
Have a wonderful day!
Ken (RVM 87)
FT DP Wanna B The journey is the destination!
Retired & perfecting procrastination!
DieselTech39 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2014, 05:37 PM   #17
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 10
I think it worked this time LOL
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SAM_0840.jpg
Views:	71
Size:	272.5 KB
ID:	69344   Click image for larger version

Name:	SAM_0841.jpg
Views:	72
Size:	279.7 KB
ID:	69345  

__________________
slrv is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2014, 05:49 PM   #18
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4,493
Looks like potted in and many relays and what looks like atx fuses.

You sure it is bad?

Do you have troubleshooting procedure from manufacturer?

Is this engine control or chassis control?
__________________
Tony & Lori
1989 Country Coach Savannah SE
TQ60 is online now   Reply With Quote
Old 07-29-2014, 05:51 PM   #19
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4,493
Looked at second photo so body control.

Just relays and fuses with whatever controls relays.

Is it totally dead or does anything work?
__________________
Tony & Lori
1989 Country Coach Savannah SE
TQ60 is online now   Reply With Quote
Old 07-29-2014, 05:53 PM   #20
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by TQ60 View Post
Looks like potted in and many relays and what looks like atx fuses.

You sure it is bad?

Do you have troubleshooting procedure from manufacturer?

Is this engine control or chassis control?

We have taken the back off the module and it is burnt and melted in 1 part.

This part is the Chassis Control Module
__________________
slrv is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2014, 06:03 PM   #21
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4,493
If melted then something like a fuse did not...

You may be able to get a diagram or schematic from beaver that may help.

If still intact it may be repairable...restored water damaged ckt boards back in the day and it is not that hard if you have documentation.

It looks like a coach builder part but beaver may have outsourced it.

You may needcto google part numbers and descriptions and maybe you might find a vendor or servicer.
__________________
Tony & Lori
1989 Country Coach Savannah SE
TQ60 is online now   Reply With Quote
Old 07-29-2014, 06:08 PM   #22
Senior Member
 
ImagineIF's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,045
If you haven't tried the Beaver Club, you might want to http://beaveramb.org It looks like a relay control box that can likely be replaced with common parts. Your challenge may be getting the wiring diagrams.
__________________
Gil
99 Country Coach
Prevost XL 45 Conversion
ImagineIF is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2014, 06:16 PM   #23
Senior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4,493
Lots of megatech companies from radio control to game systems.

But there is one that does control systems but maybe still not it.

Part numbers no good.

It is less than 10 years old so there should have been stock someplace but companies changing could make that go away.
__________________
Tony & Lori
1989 Country Coach Savannah SE
TQ60 is online now   Reply With Quote
Old 07-29-2014, 06:29 PM   #24
Senior Member
 
bruceisla's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: St. Lucie West, FL
Posts: 5,122
Can we see some pictures of the back of the board with components exposed?

Also, what is the failure symptom? I.E. won't start/trans won't engage/no electrical power anywhere/etc.

From the front picture the module doesn't look very complex. It just looks like a board they hung relays and fuses on.
__________________
2005 Newmar Essex 4502, 2013 Caddy SRX
1997 HR Endeavor 37, CAT, 1996 Geo Tracker
bruceisla is online now   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 12:38 PM   #25
Senior Member
 
Country Coach Owners Club
Join Date: Jan 2006
Location: Redding
Posts: 3,412
Had a similar problem with a printed circuit board several years ago that was coach specific made by a local business now out of business.

Once I had pictures of the board and its components several folks on this forum were able to guide me through the diagnosis and replacement of parts.

So, post the pictures of the back side of your component. Lots of expertise here.
__________________
Dean
1995 CC Magna #5280
C8.3L 300hp Cummins, 31,000lbs
deandec is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 04:03 PM   #26
RVM#87 / Senior Member
 
DieselTech39's Avatar


 
Solo Rvers Club
Join Date: Jul 2014
Location: Ham Lake, MN
Posts: 3,038
Sent you a couple of PMs (Personal Mails) on your CCM. Please check them out if you would.
__________________
Have a wonderful day!
Ken (RVM 87)
FT DP Wanna B The journey is the destination!
Retired & perfecting procrastination!
DieselTech39 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 04:35 PM   #27
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by bruceisla View Post
Can we see some pictures of the back of the board with components exposed?

Also, what is the failure symptom? I.E. won't start/trans won't engage/no electrical power anywhere/etc.

From the front picture the module doesn't look very complex. It just looks like a board they hung relays and fuses on.
Here are some pictures for you, The complaint was that some of the dash lights where not working and that the steering wheel functions are not working. No Cruise control, no windshield wipers, no day time running light.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	photo.JPG
Views:	84
Size:	207.4 KB
ID:	69413  
Attached Images
  
__________________
slrv is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2014, 07:52 AM   #28
Junior Member
 
cold_one's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 2
You should also post your problem on the Beaver forum. May get the same answers but a lot of experience there that might help.

BAC Forum - BAC Forum

They have helped me a number of times
__________________

__________________
cold_one is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
beaver



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Faulty ignition switch 03 Beaver Marquis wch1940 Monaco Owner's Forum 7 07-20-2014 09:37 AM
Beaver Sub-forum Bill Dean Monaco Owner's Forum 6 03-29-2014 08:42 AM
1997 Beaver Marquis gfarmcafe New Member Check-In 7 02-09-2014 08:02 AM
Looking for Beaver Electrical Diagrams - CAT won't start VanDiemen23 Monaco Owner's Forum 1 11-02-2013 10:27 AM
Beaver Marquis 120V House Lights SMHGC Class A Motorhome Discussions 4 06-23-2013 07:59 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.