Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-15-2013, 12:25 PM   #1
Senior Member
 
Newellri's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 104
Coach electronics

Have a scan gauge and I like it but wondered if there is a larger screen (like a 5inch) that could be used. Or possibility a different brand. This would be for gas coaches.
Thanks
__________________

__________________
Newellri is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-15-2013, 12:29 PM   #2
Moderator Emeritus
 
RickO's Avatar


 
Join Date: Jan 2007
Location: Litchfield Park, Arizona
Posts: 10,530
Can't help with the Scan Gauge question but I use a Silverleaf VMSPc and feed it to a dash mounted HP Netbook for display. I switch back and forth between viewing the VMS data and our Streets & Trips GPS which runs on the Netbook too.

Rick
__________________

__________________
Rick, Nancy, Peanut & Lola our Westie Dogs & Bailey the Sheltie.

2007 Itasca Ellipse 40FD
RickO is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2013, 12:47 PM   #3
Senior Member
 
2 Stroker's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Warren, Oregon
Posts: 1,719
Like Rick, I use the Silverleaf great tool. Get a laptop and plug it in.
VMSpc | SilverLeaf Electronics, Inc.
I use the VMS 330 less on the dash but I should have went that way because you can see more at one time.
2 stroker
__________________
2006 Country Coach Inspire 360 40ft Genoa Designer Series, Samsung 197 RR
Cat C9--STEEL & COPPER Bolt Together Radiator w/ updated rubber mounting
SilverLeaf 330 Magnum 2812 PSW 2011 Ford Edge Sport-Air Force One
2 Stroker is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2013, 03:22 PM   #4
Senior Member
 
IMDSailor's Avatar


 
Thor Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Sep 2011
Location: Halifax, Nova Scotia, Canada
Posts: 871
I too use Silverleaf VMSPC, very happy with it. For my setup I use a laptop at the passenger side and run a cable to a 9" monitor on the drivers side. I set the laptop up to run two monitors (all new laptops can do this). Using this configuration the driver has unfettered access to the VMSPC and the passenger can navigate with MS Street & Trips.
__________________
Stewart & Kim. 2011 Serrano 31V, MaxForce 7 w/ Allison 6 Sp. Fiat 500 Sport Diesel Pusher.
Surge Guard 3450, TST 510, Sliverleaf VMSpc, RVND 7710. Blue Ox Tow. 2010 Arctic Cat 700 TRV.
Someday your life may flash before your eyes. Make sure it's worth watching.
IMDSailor is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2013, 03:40 PM   #5
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 22,792
There are scanners that work with an Android Tablet, IOS Tablet or PC... (I suspect there are ones for MAC as well)

Some of these use Blue Tooth, or Wi-Fi to "Chat" with the tablet or computer.

Screen size is entierly up to you.

And no, I do not ... yet... have one.
__________________
Home is where I park it!
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2013, 04:32 PM   #6
Senior Member
 
tderonne's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Motor City, Mich
Posts: 2,297
Torque is a popular Droid app....
__________________
Tim.

tderonne is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2013, 04:49 PM   #7
Senior Member
 
Newellri's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 104
Vmspc I think it is only for diesels, other wise looks great. One model will overlay on review monitor.
__________________
Newellri is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2013, 06:08 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 678
VmsPC here. I run it on a Microsoft Surface Pro. The computer sits on brackets in front of my dash and displays more info than the standard dash gauges.

One word of caution. I have a CAT C10 and the engine file in the Silverleaf data base is not correct for my engine and my HP and Torque data are not accurate. I've requested a new file but after 5 months, no luck in getting the new file.
__________________

__________________
Pete - Full Timing
2000 Country Coach Magna 40', CAT C10, #5892
2006 Jeep Liberty
phays is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.