Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-04-2015, 11:04 AM   #1
Senior Member
Fleetwood Owners Club
Join Date: Jun 2011
Location: Mississippi
Posts: 257
electrical issue???

2005 Fleetwood expedition 38N. I replaced my EMC Board above the entry steps in my RV 7 months ago. The board had blown. It has worked fine on several camping trips. I arrived at latest camp opportunity yesterday. I set up and all seems to be fine. I happen to look at my EMC board to see I was only showing 30 Amps on the read out. All lights were lit showing all things were powered up. I am plugged into a 50 amp system. So I call the campground and they happen to have a person to check the pedestal power to see if that was the issue. The power was 50 amp as it should be. I then checked the read out on my hard wired progressive surge protector and it showed both legs were powered and there were no codes on that system. I then call the RV Tech that had replaced the EMC board and installed the Surge to get his input. We decided to reboot. So I shut down all breakers in my coach breaker box. I also shut down both battery control switches. I unplugged from the pedestal power. Waited 10 minutes and plugged all back in. No joy still 30 amp showing on EMC Board. I shut off my inverter breaker in the coach and when I did the EMC Board then changed to 50 amp. When I move the inverter breaker back on the EMC Board jumps back to 30amp. The breaker switches on the front of the inverter are both in the on position. I don't have a volt meter and I am not electrical savvy. Has anyone got a clue. I am supposing I have lost another EMC board??? Or the inverter is doing something crazy....I am fine with the 30 amps for now it is not real hot........tks for any advice I love IRV 2.....GlenB

GlenB is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 11-04-2015, 11:41 AM   #2
Senior Member
waroland's Avatar
Join Date: May 2009
Location: Mt Juliet, TN (Homebase)
Posts: 402
Find your transfer switch and tighten all connections.

2002 Fleetwood Revolution 38B
2006 Honda CR-V Air Force One
waroland is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2015, 11:52 AM   #3
Senior Member
FreedomDream's Avatar
Join Date: Aug 2012
Location: fulltiming
Posts: 291
I would be suspicious of the new board since that was the only thing that is different. In some manner it is not getting along with the inverter. Good luck.
Bob & Joan Alexander, 2010 Tiffin Phaeton 36 QSH, 2013 Jeep Wrangler (toad)
Lobo & Juniper (woof, woof)
FreedomDream is offline   Reply With Quote


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any ideas?? Chassis Electrical Issue ? NCTom Winnebago Industries Owner's Forum 3 09-07-2015 10:16 AM
electrical issue in my Forest River Ultralite 2008 primaldiva Travel Trailer Discussion 8 08-31-2015 06:52 PM
Electrical Issue Fred1609 iRV2.com General Discussion 18 08-14-2015 10:19 PM
Odd Electrical Issue kb1flr Class A Motorhome Discussions 17 07-19-2015 09:25 PM
Strange Electrical Issue baldtat MH-General Discussions & Problems 18 01-13-2014 06:44 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.