Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-28-2013, 12:27 PM   #15
doc
Senior Member
 
doc's Avatar
 
Appalachian Campers
Join Date: Sep 2002
Location: Dixie !! (north Georgia) USA
Posts: 2,953
We are full timers since December 31, 2013. HUH????
__________________

__________________
doc is online now   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-28-2013, 04:52 PM   #16
Senior Member
 
gemini5362's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,078
does full timers since december 31,2013 mean you will be full timers at the end of this year or that you mistyped.

all the previous posts were good advice. I would check two pretty quickly. My allegro bus has a remote panel for the inverter control. You can turn the inverter off at that control and you will not get any voltage at the receptacles. If you have a control check that. If your generator is on. and your inverter is on (mine you do not have to turn inverter off to run generator) and you still do not have power probably a gfi tripped. If shore power and still no power at receptacle then probably gfi tripped. Last scenario I can deliver. My shore power and I believe my generator go through the inverter. The relay to switch between shore power and inverter is in the inverter. I plugged a heater in to a receptacle while on shore power and tripped the circuity in the inverter and had to reset the inverter itself.
__________________

__________________
gemini5362 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2013, 07:42 PM   #17
Member
 
Ripperfarms's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Morton IL
Posts: 36
110 outlets

Quote:
Originally Posted by La59morris View Post
Our electrical outlets stopped working while traveling, any suggestions?
I have a 1999 Winnebago Chieftain.

The 110 outlets and the microwave only work when the MH if plugged in to the campground electricity or the generator is running.

We have an Inverter (converts 12 volt to 110 volt) in the cabinet above the shotgun seat. It has only one plug on the back I think it was made so you could run the TV while going down the road. But I use it for my C-pap machine while I sleep if we are not plugged in at a campground. Like when we stay at a Walmart.

Maybe others are different. Hope this helps.

So either your inverter, converting 12v to 119v, is not working or you don't have one on the 110 outlets you want to use going down the road.

Dave with a Winnebago.
__________________
Dave in Illinois
Ripperfarms is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 08:57 AM   #18
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 22,811
In the worst case where are you (General location only such as say Western NE or S.E. MI) perhaps someone near you can help hands on.
__________________
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 07:26 PM   #19
Senior Member
 
djbmsu's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Charlotte Harbor, FL
Posts: 1,806
If the gernerator is running why does the inverter "need" to be off ?
__________________
Don and Nancy
[2014 40QBH Phaeton, 2015 Buick Enclave, 2yr old sisters Sara n Kaycee, Havanese, Two Segways
djbmsu is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 08:54 PM   #20
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,892
Quote:
Originally Posted by djbmsu View Post
If the gernerator is running why does the inverter "need" to be off ?
I don't believe the inverter needs to be off. When the generator is running it is providing 120 V. No need for the inverter to do so also. Power inverter is automatically inactive when generator is powered up.
__________________
Terry & Alice
2006 Bounder 38L DP
2012 GMC Terrain
firedoc is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 08:48 PM   #21
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 18
Gfi will not set

I have a 2000 Monaco knight. Accidentally overloaded the outside electrical outlet. GFI in bathroom tripped and not will not set nor does it have 120 volts going to it. All breakers are good. Checked everything else, still no power to tv,microwave and all but one outlet. Please help. Thank you.
__________________
Doug60beach is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 09:09 PM   #22
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by Doug60beach View Post
I have a 2000 Monaco knight. Accidentally overloaded the outside electrical outlet. GFI in bathroom tripped and not will not set nor does it have 120 volts going to it. All breakers are good. Checked everything else, still no power to tv,microwave and all but one outlet. Please help. Thank you.
Sounds like your inverter tripped. Should have reset button under the inverter. Much of your 120 service goes thru the inverter, some such as central vac etc. does not.
__________________
Freeny is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 09:19 PM   #23
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,477
After 11 years of our DSDP ownership I haven't found a plugin that isn't usable when the inverter is on except for the one for the Dometic refer but I haven't checked the one for the Splendide either so it might not work.
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2013, 09:43 AM   #24
Senior Member
 
wa8yxm's Avatar
 
Damon Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Mar 2009
Posts: 22,811
IF on shore power or on generator power all outlets should work.

IF on inverter power the answer varies from unit to unit, Some they all work, Some only selected, Some just the "TV" outlets work (TV, Radio, Sat Receivers and assoicated stuff)

As to leaving the inverter on.. Again this varies.. On my inverter which is an "In-line" type (Described below) The inverter is always on.. IF I am on Generator or shore power it automatically switches to "Stand by"

Inline:
Shore power--breakers---Inverter--More breakers---Loads

Stand-alone

Inverter---Switch---Breakers and outlets.

Now I have two ways to turn off my Inverter.. One is a "Enable/Disable" switch here in the living space. The other is an ON/OFF on the inverter itself.. IF that one is off no power passes the inverter.

Thus the outlets it feeds are dead.
__________________
Home is where I park it!
wa8yxm is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2013, 11:50 AM   #25
Senior Member
 
TonyDi's Avatar


 
Join Date: Feb 2011
Location: Point Pleasant Beach, NJ
Posts: 10,456
With generator running do you have any power, such as the AC units? If you do the generator breakers did not trip. Assuming you have checked all your circuit breakers. Look for your GFI outlet (usually in the bathroom) and make sure it is not tripped. GFIs can also go bad.
__________________
Tony & Ruth........... FMCA#F416727
Newmar Dutch Star 4320, Spartan MM Chassis, Cat C9, Jeep Grand Cherokee Hemi, Blue Ox Aventa LX, and Brake Buddy. TST 507 TPMS
TonyDi is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2013, 10:06 PM   #26
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 18
Gfi in bathroom will not set. Checked wires no power going to gfi. Checked inverter can't find reset button. 2000 Monaco knight. No power to all outlets but one gfi, no t v , no microwave. Any ideas?
__________________
Doug60beach is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 05:50 AM   #27
Senior Member
 
jerichorick's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Jun 2013
Location: Full-timer/volunteer w/SOWERS
Posts: 3,394
What is the brand of your inverter? I take it that your service panel breakers are all set? Did you try resetting each one just to be certain that you don't have one tripped that does not look tripped?
__________________
Rick & Melissa Young & Dawson, 2011 Itasca Meridian 40U, Freightliner XCL, Cummins ISL 380HP/DEF, Allison 3000 MH, 2014 Honda CR-V, SMI AF1, Blue Ox tow equip., TST 507 TPMS, TruCenter steering control, Hughes auto transformer.
Servants On Wheels Ever Ready. Best job we ever paid to do . (full time volunteers)
jerichorick is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2013, 03:38 PM   #28
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 18
Yes reset all breakers. Brand is xantrex model 81-1511-12. Changed out the gfi in coach. Can't find reset button on inverter. Help!!
__________________

__________________
Doug60beach is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.