Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-10-2014, 06:11 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Electrical Power-Any ideas?

I have my motor home plugged into 30 amp in my driveway.
The power does not come on until I start my engine
Stays on a while, good power, then I go back out 30 minutes
later no power. I start the engine , good power, then same
thing happens. Any ideas?
__________________

__________________
g52kunderhil is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-10-2014, 06:19 PM   #2
Senior Member
 
waroland's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Mt Juliet, TN (Homebase)
Posts: 432
I assume you mean your 120 volt power. Have you checked your 120 volt breakers? If it is your 12 volt system your Converter is not working, either the 120 volt breaker is tripped or maybe the converter is bad. The converter has internal fuses that also could be blown.
__________________

__________________
2002 Fleetwood Revolution 38B
2006 Honda CR-V Air Force One
waroland is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2014, 06:19 PM   #3
Senior Member
 
al2ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1,278
When you say power, are you talking about 12vdc or 110vac?
__________________
USAF Veteran
2014 Forest River Georgetown 351DS
2014 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon Toad
al2ride is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2014, 06:36 PM   #4
Senior Member
 
Pusherman's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Rochester NY
Posts: 2,546
No obvious answer here.

It would be helpful to have more information on what coach you have, and any other circumstances regarding this error.
__________________
Don
'07 Winnebago Journey 34H - CAT C7, Koni's, MCU's, SS Bell Crank, Safe-T-Plus
'07 HHR Toad, SMI AFO, Blue OX
Pusherman is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2014, 09:47 PM   #5
Senior Member
 
Ray,IN's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: North America somewhere
Posts: 13,700
Per his profile, he has a 2004 Allegro Bay MH. Still, it is unclear about the electrical problem.
__________________
2000 Winnebago Ultimate Freedom USQ40JD, ISC 8.3 Cummins 350, Spartan MM Chassis. USA 1SG, retired;PPA,Good Sam Life member,FMCA."We the people are the rightful masters of both the Congress and the Courts - not to overthrow the Constitution but to overthrow men who pervert the Constitution. "Abraham Lincoln"
Ray,IN is online now   Reply With Quote
Old 05-10-2014, 10:15 PM   #6
Senior Member
 
TonyDi's Avatar


 
Join Date: Feb 2011
Location: Point Pleasant Beach, NJ
Posts: 10,450
I'm not sure what power he is talking about 110 or 12v.
__________________
Tony & Ruth........... FMCA#F416727
Newmar Dutch Star 4320, Spartan MM Chassis, Cat C9, Jeep Grand Cherokee Hemi, Blue Ox Aventa LX, and Brake Buddy. TST 507 TPMS
TonyDi is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2014, 01:26 AM   #7
Community Moderator
 
"007"'s Avatar


 
Nor'easters Club
Workhorse Chassis Owner
iRV2 No Limits Club
Join Date: Oct 2004
Posts: 26,762
Welcome to irv2.
Have you got your battery cut off switch on for your house batteries.
Your drawing power off your alternator when you engine is running.
In order for 12v lights to light you need BCO on.
Check this link out.
__________________
98KSCA, 99MACA, 03 KSCA-3740- 8.1 Chev-- ALLISON Trans, now in good hands
VISIT the NEWMAR QUICK TIPS & EASYMODS 1 & 2
QUICK TIPS # 3
RV SYSTEMS & APPLIANCES & RECALLS --- TECH INFORMATION
"007" is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2014, 09:05 AM   #8
Senior Member
 
Selah's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Indiana
Posts: 2,319
g52kunderhil...... Please post back to let us know if the problem is fixed and if the thread can be considered closed or you need additional info.
__________________
Paul, Kathy, and Tux the Mini Schnauzer
2014 Tiffin Phaeton 42 LH, 2013 Honda CRV
"When the time comes to look back, make sure you'll like what you see"
Selah is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2014, 06:58 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Wink Defective Pigtail on 30 amp power cable

Quote:
Originally Posted by g52kunderhil View Post
I have my motor home plugged into 30 amp in my driveway.
The power does not come on until I start my engine
Stays on a while, good power, then I go back out 30 minutes
later no power. I start the engine , good power, then same
thing happens. Any ideas?

My problem was the pigtail plugging into the 30 amp in my driveway
was defective not allowing my battery to recharge.
Works great now. I really learned a lot from you gentleman &
I appreciate your help
__________________

__________________
g52kunderhil is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electrical, power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical problem catonine Class A Motorhome Discussions 7 04-29-2014 07:49 PM
Water Pump...Electrical Larry Geese Monaco Owner's Forum 5 04-23-2014 09:36 AM
No power to coach unless RV is running dvleemin Class A Motorhome Discussions 9 03-27-2014 08:33 PM
Power issue on my 3400RL Montana Trailer pmwalsh64 5th Wheel Discussion 10 01-14-2014 06:44 PM
Upgrade Travel Trailer Electrical BassinDmax Boondocking 2 04-23-2013 09:53 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.