Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-07-2012, 06:02 PM   #1
Junior Member
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Cool generator starting problem

I have an onan LP generator thar cranks but won't start.

corny is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-07-2012, 06:35 PM   #2
Senior Member
Winnebago Owners Club
Join Date: Apr 2000
Location: Waynesboro,PA USA
Posts: 633
I don't know if a propane generator is on a separate line or not but when we first turn the propane on we often have to light a stove burner to get the air out of the system. Hope someone can help you, not too many LP gen sets around.

Beabop is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 06:46 PM   #3
Junior Member
Join Date: Mar 2012
Posts: 6
I'm a new owner of an older RV. I had the same problem. I plugged the rig in and charged up the house battery and problem solved. I can't say for certain that charging the house battery caused the gen to start, but it worked that time!
LG61820 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 07:58 PM   #4
Senior Member
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2009
Location: Charlevoix, Michigan
Posts: 181
On my Onan Generator, I had a Mud Dobber build a nest in the vent hose from my LP regulator just be for the carburator. It would fire and fart but would not run. The dealership I bought it from had installed a new LP regulator be for they found the problem. The next year I had the same problem and finally rapped a chunk of old nylon stocking on the end of the hose. No more problems with the dobbers.
GSMC(SW) U.S. Navy (RETIRED) 1967-10-03 to 1993-11-01
1995 Gulf Stream Scenic Cruiser, Cummins B5.9, Allison MD3060, Toad: 2005 Focus ZXW SES Wagon
Sundancer268 is online now   Reply With Quote


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.