Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-17-2016, 02:06 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Georgia
Posts: 18
Headlight problem

On my 2015 Bounder, I just had the living slideout motor replaced. ( sure hope I didn't get a lemon ). Anyway now I have a headlight problem. The drivers side HL low beam does not come on. The right side is fine. High beams work OK on both sides. I know it not the bulb, as I bought a new one, and swapped the right side with the left. Are the HLs fused seperately? Any suggestions?
__________________

__________________
wingguy is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-17-2016, 02:14 PM   #2
Senior Member
 
Sky_Boss's Avatar


 
Newmar Owners Club
Spartan Chassis
Join Date: Apr 2012
Location: ON THE ROAD...SOMEWHERE
Posts: 6,069
Quote:
Originally Posted by wingguy View Post
On my 2015 Bounder, I just had the living slideout motor replaced. ( sure hope I didn't get a lemon ). Anyway now I have a headlight problem. The drivers side HL low beam does not come on. The right side is fine. High beams work OK on both sides. I know it not the bulb, as I bought a new one, and swapped the right side with the left. Are the HLs fused seperately? Any suggestions?
What model Bounder do you have?

Have you checked voltage at the light bulb socket? If you have halogen bulbs, even relatively weak voltage should show some light unless you have some kind of controller that totally kills power if it doesn't detect proper levels.

Are your low beams HID/Xenon? If so, check voltage into the ballast. If voltage is good into the ballast then the most likely culprit is the ballast itself. Yes, the bulb itself might have failed but the ballast much more likely to be the problem. BTW...don't attempt to check voltage out of the ballast unless you want to really get hurt badly if you make any mistakes.

Of course, check all connections. It is entirely possible that a connector is bad.
__________________
Don, Sandee & GSD Zeus. Guardian GSDs Gunny (7/11/15) & Thor (5/5/15)
2006 DSDP 4320, Spartan MM IFS, 2013 CR-V, Blue Ox Avail, SMI AF1, Samsung 197R Refer.
Sky_Boss is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
light



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 National RV Dolphin LX - Headlight Problem spicymom National RV Owner's Forum 6 06-09-2013 03:41 PM
2003 Gulfstream SunVoyager Headlight Problem Mr. Brackett - Mrs. Brackett Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 4 08-03-2012 01:10 AM
Headlight problem wocahpoke Fleetwood Products Owner's Forum 5 03-31-2010 09:40 PM
2001 Adventurer 35U Headlight Bracket Problem Windsurferlady Winnebago Industries Owner's Forum 10 12-29-2009 12:10 PM
Headlight Problem Ron & Dee Winnebago Industries Owner's Forum 3 11-16-2005 08:56 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.