Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-18-2012, 08:49 AM   #1
Member
 
sticksfess's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Nor'easters Club
Join Date: Mar 2012
Location: New York
Posts: 81
Unhappy HELP!!

okay so I got done installing a Safe-t plus on my Allegro Workhorse 22, however not having a torque wrench, I just made everything as tight as I could. Anyway I'm sure this is not related but I pull out of the driveway across the road and no reverse!! I have a message on the dash says "Range inhibited" and the "check Trans lite is lit. Try to go foward no dice.. Now I'm sitting across the entire road with no foward and no reverse. Wholly panic. So I turned off the engine started it back up and regained control, seems to be fine now but Can anyone tell me why this happened and what does it mean. could it have anything to do with the install of the Safe-t-Plus? Should I postpone my trip?
__________________

__________________
sticksfess is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-18-2012, 08:56 AM   #2
Senior Member
 
calhyatt's Avatar


 
Newmar Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Weston, Fl.
Posts: 914
Quote:
Originally Posted by sticksfess View Post
okay so I got done installing a Safe-t plus on my Allegro Workhorse 22, however not having a torque wrench, I just made everything as tight as I could. Anyway I'm sure this is not related but I pull out of the driveway across the road and no reverse!! I have a message on the dash says "Range inhibited" and the "check Trans lite is lit. Try to go foward no dice.. Now I'm sitting across the entire road with no foward and no reverse. Wholly panic. So I turned off the engine started it back up and regained control, seems to be fine now but Can anyone tell me why this happened and what does it mean. could it have anything to do with the install of the Safe-t-Plus? Should I postpone my trip?
Did you let all the warning lights on the dash unit go thru the self checks before you started the engine or did you just turn the key and start the engine. Sounds like the TCU didn't get a chance to do it's self checks before you selected a mode. Only a guess.....
__________________

__________________
calhyatt is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 09:03 AM   #3
Member
 
sticksfess's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Nor'easters Club
Join Date: Mar 2012
Location: New York
Posts: 81
Ya know... I really don't remember doing that. Its very possible. That would be a welcome relief if thats all it was. Thanks
__________________
sticksfess is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 09:03 AM   #4
Senior Member
 
Ramblin's Avatar
 
National RV Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Ford Super Duty Owner
Carolina Campers
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,253
Quote:
Originally Posted by sticksfess View Post
okay so I got done installing a Safe-t plus on my Allegro Workhorse 22, however not having a torque wrench, I just made everything as tight as I could. Anyway I'm sure this is not related but I pull out of the driveway across the road and no reverse!! I have a message on the dash says "Range inhibited" and the "check Trans lite is lit. Try to go foward no dice.. Now I'm sitting across the entire road with no foward and no reverse. Wholly panic. So I turned off the engine started it back up and regained control, seems to be fine now but Can anyone tell me why this happened and what does it mean. could it have anything to do with the install of the Safe-t-Plus? Should I postpone my trip?

Similar thing happened to me in my Workhorse. I thought it was a safety switch, turned out to be low battery. Once the engine ran long enough to charge the battery a bit, problem went away.
__________________
2002 National Dolphin LX 6356
Workhorse W-22 chassis
Don't believe everything you think.
Ramblin is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2012, 09:14 AM   #5
Senior Member
 
John H...'s Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Johnstown, PA USA
Posts: 3,325
I doubt the Safe t plus had anything to do with it. Sounds like a coincidence.
__________________
John, Deb; & our dog, Benji, Forever in our hearts.
2014 Coachmen Leprechaun 319DS V-10
2011 Jeep Liberty Jet & 2014 Jeep Wrangler
John H... is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.