Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-24-2015, 02:33 PM   #1
ScoobyMike's Avatar
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Apr 2012
Posts: 92
HWH problem - clicking

I just took my 2005 Mandalay Presidio out of storage and the HWH system has an issue.

The system:
HWH 325 with BI-AXIS hydraulic leveling and 4 room extensions

The Symptoms:
Initially slides were moving very slowly, I extended front passenger slide then went to rear

Rear passenger slide was even slower & I could hear high frequency clicking in controller bay, the slide did extend

Rear driver slide (only slide with no travel lock) would not extend and clicking in controller bay slowed to 2 clicks per second

I tried the leveling, they worked but were slow. Once there was weight on them they got very slow. For some reason the store function would not work so I retracted manually.

After actuating the leveling system the front passenger slide retracted (low wit clicking).

After a couple hours the I got the rear passenger slide in a couple of inches.

The 3 main fuses are OK. When checking them the wires came out of the connector to the 12 V main. I soldered tires into connector but system behavior did not change.

I measured 14V at main, it drops to 12 V when slide is actuated.

Any ideas? My house batteries are at the end of their useful life, I will check them next.

ScoobyMike is online now   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-24-2015, 02:50 PM   #2
Senior Member
HicksRA's Avatar
Join Date: Mar 2013
Location: Fort Worth TX
Posts: 843
Sounds like low/bad batteries or a bad connection somewhere.

2005 Newmar Dutch Star 4024
Pulling my 2012 Malibu w/Blue OX & Patriot brake unit
HicksRA is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2015, 02:56 PM   #3
Senior Member
Monaco Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Mar 2015
Posts: 162

sounds like a battery problem to me my unit runs the slide from the house batterys dont know about the jacks i think the clicking is a solenoid dropping in and out my 2 cents mike
lead follow or get out of the WAY
1998 HR Endeavor 5.9 Cummins
redtail is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2015, 04:14 PM   #4
ScoobyMike's Avatar
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Apr 2012
Posts: 92
Right on! Thanks guys!

It is a bad battery disconnect. I bypassed it and everything works again. Being plugged in masked the battery disconnect issue.

Thanks again! Issue closed.
ScoobyMike is online now   Reply With Quote


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HWH Problem TsuSM70 iRV2.com General Discussion 6 05-23-2015 10:30 AM
HWH 600 Series Air Leveling Problem Butter Ball Monaco Owner's Forum 10 04-26-2015 04:02 PM
2007 40" QSP Bus - HWH Jack Problem FrontSideBus Tiffin Motorhomes Owners Forum 4 10-22-2013 10:20 AM
Redneck 1993 Allegro Bay Diesel Pusher with electrical problem jcruce13 Class A Motorhome Discussions 7 10-09-2013 11:27 AM
HWH Hydraulic Leveling System Problem AaronJ Vintage RV's 10 09-04-2013 05:49 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.