Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-08-2015, 04:21 PM   #1
Member
 
Thor Owners Club
Join Date: Jun 2013
Posts: 89
Low voltage

We have a 2016 Challenger 37kt. I have winterized it, but periodically exercise the batteries, jacks, etc. it's on shore power, in the store position, with the inverter in the off position. I went to lift the jacks today and got a low voltage indication when I activated the lift system. It worked fine, but made me wonder if I had done something wrong. I am adding a battery tender later this week. Any help appreciated.

Merry Christmas all
Sanford
__________________

__________________
Sanford is online now   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-08-2015, 04:24 PM   #2
Senior Member
 
Cousin Ed's Avatar
 
Entegra Owners Club
Join Date: Jan 2001
Location: Cape Cod, MA
Posts: 938
To move our slides or jack we have to have the engine running. If it's cold and I didn't use the block heater, I have to wait about 5 minutes for the voltage to come up. Maybe your's is the same. (Power Gear)
__________________

__________________
Jeanie, Ed & Slade the GSD
Cape Cod, MA
2017 Entegra Aspire RBQ & Sierra Crew
Cousin Ed is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2015, 04:26 PM   #3
Senior Member
 
palehorse89's Avatar


 
Newmar Owners Club
Join Date: Oct 2009
Posts: 7,722
Quote:
Originally Posted by Sanford View Post
We have a 2016 Challenger 37kt. I have winterized it, but periodically exercise the batteries, jacks, etc. it's on shore power, in the store position, with the inverter in the off position. I went to lift the jacks today and got a low voltage indication when I activated the lift system. It worked fine, but made me wonder if I had done something wrong. I am adding a battery tender later this week. Any help appreciated.

Merry Christmas all
Sanford
Sounds like your batteries are getting run down a bit........I do not use the "Store" feature, no need to if you are plugged in. I am plugged 24/7 , always maintaining the batteries , ready for action. When you put your in the " Store" position, your batteries might not be getting maintained? Take a voltage meter and check it out.
__________________
2000 Newmar MADP 4060, 350ISC, Spartan MM, IFS 2011 Jeep JK, M&G Braking, 2014 MTI 27' Hog Hauler, Wireless brake control, 2006Ultra & 1989 Springer
palehorse89 is online now   Reply With Quote
Old 12-08-2015, 05:07 PM   #4
Senior Member
 
ctpres's Avatar


 
Ford Super Duty Owner
Join Date: May 2010
Location: Chasing 70 degrees in lower 48
Posts: 1,890
Read Lippert manual and I think you will find that it says to have engine running to operate system. Also in cold weather operation you may need a change to different/thinner fluid - also described in manual.
__________________
Suzie & Chuck USNR USAF USCGA Challenger Owners Club 2015 37KT Challenger, Demco Commander tow bar, Ready Brake, Sewer Solutions, Safe-T-Plus 41-230, 5-Star tune, towing 2017 Ford Edge FWD 3.6L V-6 four down & 385 FastTrack kayak in the basement.
Summer - Creede, CO Winter - Okeechobee, FL
ctpres is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kwikee step won't extend - low voltage at switch emcee RV Systems & Appliances 6 08-22-2015 09:28 PM
Low water warning light bsamole Freightliner Motorhome Chassis Forum 5 08-16-2015 04:42 PM
Low Pressure Warning BPoland Newmar Owner's Forum 8 11-03-2014 01:42 PM
7.3 powerstroke voltage with scan gauge gbstewart Powerstroke Engine Forum 2 05-28-2014 05:45 PM
Strange electrical problem and cause: Voltage Converter millsrv Winnebago Industries Owner's Forum 10 03-14-2014 08:13 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.