Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-30-2011, 08:47 AM   #1
Junior Member
 
Freedom7's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jul 2011
Location: Panama City, Florida
Posts: 17
Marquis 7000 Generator Will Crank But Will Not Start

My Marquis 7000, 7NHMFA26106C will crank, but not start. Worked fine about 2 weeks ago.
Removed fuel line from fuel filter to see if fuel flowing from fuel pump and cranked genset. No fuel ran from fuel pump. Voltmeter shows 9.3Volts at fuel pump.
I then ran wire directly attached to 12V Battery and fuel pump pumped fuel as it should.
Have replaced: Fuel Filter, Control Board, Oil and Filter, Spark Plugs. Any help will be much appreciated.
__________________

__________________
Freedom7 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-30-2011, 09:11 AM   #2
Senior Member
 
RJay's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jan 2010
Posts: 4,589
Sounds like you found your problem, either a low battery of bad/poor connection between the battery and fuel pump.
__________________

__________________
2007 Newmar DSDP 4023
Discovery is seeing what everyone else has seen and thinking what no one else has thought.
If you want to see what man made go East; if you want to see what God made go West.
RJay is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2011, 10:07 AM   #3
Junior Member
 
Freedom7's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jul 2011
Location: Panama City, Florida
Posts: 17
Thank You for such a quick response. I am unable to reach the top of the fuel pump. Before I "try" to replace the fuel pump, could it be another problem such as a bad solenoid?
__________________
Freedom7 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2011, 10:20 AM   #4
Senior Member
 
4Knights's Avatar
 
Oklahoma Boomers Club
Fleetwood Owners Club
Join Date: Jan 2011
Posts: 1,796
Yes, it could be another problem. Once you get the ground cables cleaned and your fuel pumping if it still won't start check the wires.

Mine had the same symptoms it was not fuel related.

A mouse chewed one wire all the way back behind the air cleaner. Had to use a mirror and flashlight to find it! Spliced the wire back together and all was good.

If you need the service manual look in the files tab of the IRV2 site, I uploaded it months ago.
Ron
__________________
Ron & Wendy-Kansas
94 Pace Arrow 34 ft
25 yr Army retired 2006
4Knights is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2011, 01:48 PM   #5
Junior Member
 
Freedom7's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jul 2011
Location: Panama City, Florida
Posts: 17
Will post results when I have more information about from testing... I will call Onan on Monday. I measure 9.3Volts when cranking at Fuel Pump "AND" 9.3Volts coming out of New Control Block. Have to ask their tech, or anyone following this post, if fuel pump can run and pump fuel at 9.3Volts.
__________________
Freedom7 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
generator



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1999 American Tradition NO START electrical issue Michigan Class A Motorhome Discussions 10 03-05-2011 08:11 PM
Electrical Gremlins-- won't start Fishinn Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 7 11-05-2010 07:55 PM
will not start jeanmike Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 1 10-15-2010 07:12 AM
Generator won't start FlyingDiver Newmar Owner's Forum 23 07-21-2010 11:08 PM
9/2 UPDATE: Xantrex/auto gen start installation update.. kind of long.. John_Canfield Winnebago Industries Owner's Forum 7 09-03-2005 06:48 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.