RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login

Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-04-2017, 03:22 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 437
Missing signal lights

I need advice from the experts. DW and I are traveling today. When we left, everything worked fine. When we went to exit off freeway, noticed signal lights were not working. This happened once before, but before we got to a good stopping place they were working fine. As other things happened, I forgot about it. Now it has happened again. Any help appreciated.
__________________

__________________
Russ & Lois Bell
2008 Monaco Dynasty Yorkshire IV
2013 Ford Flex
Arby49 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-04-2017, 03:48 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 918
HI Arby49; Nothing worse than the interment problems. Just some questions. I was wondering, when your signals do not function, is it both left and right? Also when this is happening, do your 4- way flashers function? Could be you turn signal flasher unit is going bad. Years ago, and I don't know about newer units, the turn signal flasher and the 4-way flasher were two separate units. If your 4-ways are working, I would see if you could locate the signal flasher control unit. It would be hard for me to speculate where yours is as I don't have a Dynasty. It also could be a problem with the turn signal switch on the Colum. On yours, is the turn signal switch on the Colum also used for your high beams. Have you tried pulling up on the turn signal switch to go to high beams to see if that makes any difference. Just trying to come up with some ideas to isolate certain parts of the system. Your turn signals are also a fused circuit. If like mine, the fuse and or circuit breaker for the turn signals is in the front electrical bay below the drivers side window. Should be labeled, turn signals. I don't know if any of this will help but could give you a start on where to look. Good luck.
__________________

8.3Oilbuner is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2017, 07:59 PM   #3
Senior Member
 
billdreamlv's Avatar
 
Tiffin Owners Club
Join Date: Jul 2014
Posts: 487
Quote:
Originally Posted by 8.3Oilbuner View Post
HI Arby49; Nothing worse than the interment problems. Just some questions. I was wondering, when your signals do not function, is it both left and right? Also when this is happening, do your 4- way flashers function? Could be you turn signal flasher unit is going bad. Years ago, and I don't know about newer units, the turn signal flasher and the 4-way flasher were two separate units. If your 4-ways are working, I would see if you could locate the signal flasher control unit. It would be hard for me to speculate where yours is as I don't have a Dynasty. It also could be a problem with the turn signal switch on the Colum. On yours, is the turn signal switch on the Colum also used for your high beams. Have you tried pulling up on the turn signal switch to go to high beams to see if that makes any difference. Just trying to come up with some ideas to isolate certain parts of the system. Your turn signals are also a fused circuit. If like mine, the fuse and or circuit breaker for the turn signals is in the front electrical bay below the drivers side window. Should be labeled, turn signals. I don't know if any of this will help but could give you a start on where to look. Good luck.
What he said. AND...if both of your turn signals are out that tells me that you lost your 12v to the common point for the turn signals. Check your fuse holder and or wire that comes from the fuse to the relay. It might also be in the relay itself as previously explained.
__________________
Bill & Mary USN 69-73 ASW Technician, MBA.
2006 Tiffin Allegro Bus QDP 1060 watts solar
2012 Jeep Grand Cherokee '16 Polaris Razor 4
billdreamlv is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2017, 09:04 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 437
Thanks 8.3oilburner and billdreamlv. I appreciate the help. I will be planted for a few days so will check it out. I have a suspicion that the problem is somewhere in the steering column. Both turned signal and flashers are embedded there. Will start with the simple things first.
__________________
Russ & Lois Bell
2008 Monaco Dynasty Yorkshire IV
2013 Ford Flex
Arby49 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2017, 05:03 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 437
Cranked the coach up this morning and...yep, the signal lights work fine. Could not make them fail!
__________________
Russ & Lois Bell
2008 Monaco Dynasty Yorkshire IV
2013 Ford Flex
Arby49 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
light, lights



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
turn signals, running lights, tow lights side clearance lights not working gowhiz Tiffin Owner's Forum 3 02-26-2014 07:02 AM
E450 Trailer Lights, Stop Lights - no Turn Signal? Scrib Ford Motorhome Chassis Forum 2 06-04-2007 12:38 PM
Missing Manual Found (and I didn't know it was missing JavaJelly Newmar Owner's Forum 5 12-21-2006 03:31 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.