Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-01-2012, 07:10 AM   #1
Junior Member
 
twinlaker's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Twin Lakes, WI
Posts: 24
no heat

I tried running the heater, purged the gas thru the stove, i get spark for a few seconds but no ignition any ideas what may be wrong?
__________________

__________________
twinlaker is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-01-2012, 08:51 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: seattle, wa.
Posts: 413
Send a message via Skype™ to LandKinaMoho
More information required before any diagnosis is possible. Make, model, year of heater. Water heater/furnace issue?
__________________

__________________
1999 National Dolphin
1995 Range Rover County SWB.
Sailor, Dickens, Zooki, Koko.
LandKinaMoho is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 09:21 AM   #3
Senior Member
 
Fleetwood Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Rolling Meadows, Il
Posts: 126
Check the valve at the tank to make sure it's in the open position.
__________________
cappelte is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 09:24 AM   #4
Senior Member
 
Ramblin's Avatar
 
National RV Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Ford Super Duty Owner
Carolina Campers
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,253
Based on the limited information given, my only suggestion is to drive south until you no longer want to run your heat.
__________________
2002 National Dolphin LX 6356
Workhorse W-22 chassis
Don't believe everything you think.
Ramblin is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 12:16 PM   #5
Member
 
taboky's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Sep 2010
Posts: 89
Quote:
Originally Posted by cappelte View Post
Check the valve at the tank to make sure it's in the open position.
All the way open. My fridge and stove worked fine when valve was partially open. No heat until open all the way.
__________________
Steve Cifra
2014 Keystone Sprinter Copper Canyon 324FWBHS
taboky is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 12:56 PM   #6
Senior Member
 
GaryKD's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Jul 2006
Location: Wellington, Florida
Posts: 12,313
Since there is no ignition from the igniter (spark thingie) the valve, at the appliance, controlling the gas flow might be your first look for a defective part.
__________________
Gary
2005 Newmar KSDP 3910 + GMC ENVOY XUV 37K lbs Moving Down The Road
The Avatar Is Many Times Around The USA
Nobody Knows Your Coach Like Somebody Who Owns One Just Like Yours
GaryKD is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 03:58 PM   #7
Junior Member
 
twinlaker's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Twin Lakes, WI
Posts: 24
Ramblin i like ur suggestion, lol, but i have a feelin gas in the rig would be more than the repair...sorry about the missing info i will get tonight..
__________________
twinlaker is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 05:13 PM   #8
Moderator Emeritus
 
TXiceman's Avatar


 
Vintage RV Owners Club
Texas Boomers Club
Oklahoma Boomers Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2000
Location: Full Time, TX Home Base
Posts: 17,150
Blog Entries: 21
If you are sure you have gas at the furnace, and you hear the ignitor sparking, check the gas solenoid. It is not opening. If the sail switch is not clearing the permissive, it won't open the valve and start the furnace.

Check the 12 volt power at the unit. Low voltage will not allow the fan motor to produce the speed to get the air flow for the sail switch.

Ken
__________________
Amateur Radio Operator (KE5DFR)|Full-Time! - 2012 6.7L Ford Crew Cab Dually -2013 HitchHiker Champagne 38RLRSB - Travel with one Standard Schnauzer and one small Timneh African Gray Parrot
TXiceman is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 08:23 PM   #9
Junior Member
 
twinlaker's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Twin Lakes, WI
Posts: 24
Ok sorry for that it is a hydro flame purged the gas blower works, thermostat works, igniter sparks but it does not seem to be getting gas. Here is a pic of the unit, any help is appreciated.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120601_202236.png
Views:	29
Size:	339.5 KB
ID:	21826   Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120601_202250.png
Views:	33
Size:	324.6 KB
ID:	21827  

__________________
twinlaker is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 08:38 PM   #10
Moderator Emeritus
 
TXiceman's Avatar


 
Vintage RV Owners Club
Texas Boomers Club
Oklahoma Boomers Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2000
Location: Full Time, TX Home Base
Posts: 17,150
Blog Entries: 21
Read post #8 and report your findings on power at the unit.

Ken
__________________
Amateur Radio Operator (KE5DFR)|Full-Time! - 2012 6.7L Ford Crew Cab Dually -2013 HitchHiker Champagne 38RLRSB - Travel with one Standard Schnauzer and one small Timneh African Gray Parrot
TXiceman is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 10:59 PM   #11
Senior Member
 
DonDee's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Spring Valley AZ
Posts: 1,204
Has it ever produced heat?
__________________
Don, Mary and Spooky
'00 Bluebird Skoolie Conversion
Geo Tracker/Dodge Neon/Aprilia Scooter towed
DonDee is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 03:04 PM   #12
Junior Member
 
twinlaker's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Twin Lakes, WI
Posts: 24
Nope has not worked since i bought! got good power to everything. took the gas valve assembly off last night..full of rust i think im gonna replace n see what happens...thanks for all the tips, gas is getting to valve but no gas at ignitor.
__________________

__________________
twinlaker is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.