Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-11-2015, 06:29 AM   #1
Member
 
Trynforpar's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2015
Location: Northeast
Posts: 97
No Hot Water

Getting settled for a nice long weekend in our brand new Itasca 40r with Atwood InstaHot and I have no hot water. When a hot water faucet is activated the unit comes on but it doesn't fire. LP is on. Any suggestions. It worked fine last week.
__________________

__________________
Tom n Nancy, 2016 Itasca 40R, 2015 Jeep Wrangler
Chessie and Travis "The Pups"
Trynforpar is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-11-2015, 08:07 AM   #2
Senior Member
 
Ray,IN's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: North America somewhere
Posts: 13,688
The "elephant in the room" questions; is there propane in the tank? Is the tank valve turned on? Have you purged the LP lines by lighting the stovetop burners? If the valve is turned off, or tank gets empty, sometimes it takes a while to restore LP into the lines.
Ya, dumb questions; but that's tripped me up a few times.
__________________

__________________
2000 Winnebago Ultimate Freedom USQ40JD, ISC 8.3 Cummins 350, Spartan MM Chassis. USA 1SG, retired;PPA,Good Sam Life member,FMCA."We the people are the rightful masters of both the Congress and the Courts - not to overthrow the Constitution but to overthrow men who pervert the Constitution. "Abraham Lincoln"
Ray,IN is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2015, 09:42 AM   #3
Senior Member
 
FreedomDream's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: fulltiming
Posts: 294
Did the hot water work when you did your inspection prior to taking possession?
__________________
Bob & Joan Alexander, 2010 Tiffin Phaeton 36 QSH, 2013 Jeep Wrangler (toad)
Lobo & Juniper (woof, woof)
FreedomDream is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2015, 11:10 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 14
Had this problem on a '93 Pace Arrow. Had to replace the control board ( about $230.00)
__________________
bbmcmahon is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2015, 11:30 AM   #5
"Formerly Diplomat Don"
 
Dutch Star Don's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Apr 2005
Location: Moorpark, Ca.
Posts: 9,279
"Trynforpar".....Give Winnebago service or Atwood a call before it gets too late today. With something this new, often it's just a forgotten switch or a setting is wrong.
__________________
Don & Mary
2014 Newmar Dutch Star - All Electric - 450 ISL
2016 GMC Canyon 4WD Crew Cab
Dutch Star Don is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2015, 06:00 AM   #6
Member
 
Trynforpar's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2015
Location: Northeast
Posts: 97
No Heat

I started by calling my dealers service department and it just amazes me how some of these dealerships stay in business with how bad their service departments are. After getting nowhere with the dealer, I called Atwood direct and they walked me through the possibilities. It turned out that a spider decided to make a home in the orifice ( little black plastic tube) and I found this out by removing it and blowing on it. The spider and nest flew out and the problem is resolved.
__________________
Tom n Nancy, 2016 Itasca 40R, 2015 Jeep Wrangler
Chessie and Travis "The Pups"
Trynforpar is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2015, 02:36 PM   #7
"Formerly Diplomat Don"
 
Dutch Star Don's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Apr 2005
Location: Moorpark, Ca.
Posts: 9,279
"Trynforpar"......Go to local store or pet shop and buy a flea collar for a dog. Cut the collar into a piece about 3"-4" long and attach it inside the water heater compartment via the outside door. It will repel spiders. Replace it once a year.
__________________
Don & Mary
2014 Newmar Dutch Star - All Electric - 450 ISL
2016 GMC Canyon 4WD Crew Cab
Dutch Star Don is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2015, 06:46 PM   #8
Senior Member
 
FreedomDream's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: fulltiming
Posts: 294
Quote:
Originally Posted by Trynforpar View Post
I started by calling my dealers service department and it just amazes me how some of these dealerships stay in business with how bad their service departments are. After getting nowhere with the dealer, I called Atwood direct and they walked me through the possibilities. It turned out that a spider decided to make a home in the orifice ( little black plastic tube) and I found this out by removing it and blowing on it. The spider and nest flew out and the problem is resolved.
If RVers got anywhere close to decent service from dealers, they would not be coming to forums like this looking for help.
__________________

__________________
Bob & Joan Alexander, 2010 Tiffin Phaeton 36 QSH, 2013 Jeep Wrangler (toad)
Lobo & Juniper (woof, woof)
FreedomDream is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
water



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Life Expectancy of Hot Water Heater? skigramp Winnebago Industries Owner's Forum 19 08-07-2015 02:13 PM
Hot water is not constant in shower? DonGott Entegra Owner's Forum 4 08-03-2015 08:40 PM
No HOT Water Palogma1 Winnebago Industries Owner's Forum 6 01-09-2015 12:23 PM
Only a trickle of hot water bsamole Winnebago Industries Owner's Forum 5 07-09-2014 06:19 PM
Hot water heater not sparking smittythebea RV Systems & Appliances 6 07-26-2013 09:57 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 06:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.