Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-02-2015, 10:40 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
No Power to Accessories

When we turn the ignition on, we have no power to accessories -- dash fans / ac, radio, backup camera, stair step, etc. Any idea what could cause this?
__________________

__________________
lsauer1 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-02-2015, 02:20 PM   #2
Senior Member
 
tikitom's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Apr 2012
Posts: 247
That happened to our HR once. Our house batteries were dead.
__________________

__________________
Tom and Barbara in Delaware, USAF Retired Aircraft Crew Chief
2001 Monaco Dynasty Regent DSO FD - 40 ft DP with Tag Axle - Towing a 2003 Jeep Wrangler

tikitom is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2015, 02:26 PM   #3
Senior Member
 
OLYLEN's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jan 2008
Location: Olympia, Wa
Posts: 2,345
Check chassis battery for charge or battery cut off switch. Corroded terminals. If you use the emergency start switch do you get power?

LEN
__________________
2004 Clss C 31' Winnebgo
OLYLEN is online now   Reply With Quote
Old 07-10-2015, 12:57 PM   #4
Senior Member
 
NMRVer's Avatar
 
Thor Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Jul 2014
Location: Alamogordo, NM
Posts: 281
Mine don't work unless I throw the disconnect/use switch to use. Batteries...
__________________
Ford RV V10 5 star Tow tune
Front/Read Roadmaster 1 3/4" anti-sway bars. Roadmaster steering stabilizer
2009 Acme Tow dolly w/ 2014 Avalon Hybrid Limited
NMRVer is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2015, 07:58 PM   #5
Senior Member
 
Ray,IN's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: North America somewhere
Posts: 13,712
Quote:
Originally Posted by NMRVer View Post
Mine don't work unless I throw the disconnect/use switch to use. Batteries...
I'll bet you a doughnut you named their problem.
__________________
2000 Winnebago Ultimate Freedom USQ40JD, ISC 8.3 Cummins 350, Spartan MM Chassis. USA 1SG, retired;PPA,Good Sam Life member,FMCA."We the people are the rightful masters of both the Congress and the Courts - not to overthrow the Constitution but to overthrow men who pervert the Constitution. "Abraham Lincoln"
Ray,IN is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2015, 10:00 PM   #6
Senior Member
 
mvpmich's Avatar
 
Freightliner Owners Club
Join Date: Jan 2012
Location: SE Michigan & Central Florida
Posts: 199
No Power to Accessories

On a more technical note, try checking to see if there is power to any of the fuses to the accessories you mentioned. If none, check the ignition solenoid. If it has shorted out or failed, it won't provide power to the accessories when the ignition is on. Happened to me after a number of strange electrical occurrences. It shorted because one of the lugs was loose.
__________________

__________________
mvpmich
2012 Sportscoach Cross Country 385 DS Freightliner XCR w/ Cummins ISB 6.7L 340 hp
2009 Saturn Vue, Blue Ox Alpha, RVi Brake 2
mvpmich is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No power to chassis dgrover Ford Motorhome Chassis Forum 3 04-20-2015 05:31 PM
Partial power loss on Power Distribution panel MikeandBecky Class A Motorhome Discussions 16 02-17-2015 07:01 PM
Onan 7500 power transfer switch problem? BigDBright RV Systems & Appliances 11 08-14-2014 10:59 AM
troubleshooting no power to receptacle gemini5362 Class A Motorhome Discussions 12 04-19-2014 09:35 AM
Banks Power Ultimate RV Power System - any experience? Dusterella Toads and Motorhome Related Towing 5 04-11-2014 02:38 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.