Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-25-2011, 03:36 AM   #1
Junior Member
Join Date: Aug 2011
Location: Springfield, MO
Posts: 28

Thanks in advance for your help.
I recently purchased a 1995 Winnebago Brave, Diesel Pusher, and when I first got it the odometer worked. Since then, sometime, the odometer (it is a separate unit--not part of the speed-o-meter with rectangular front and round shaped backside) began reading err1. I contacted this and that and eventually actia. They furnished me some instructions which "may or may not" fix it. No fix but got readouts to temporarily change so that I could see all the info is there. The only other solution they could give me was to replace it with a new one for $229. I have already spent much on tires, AC repair, re-caulking, etc. Don't want to spend another $229 if I can help it. Any suggestions? Dennis - talk2mehd@gmail.com

rapturequick is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-25-2011, 07:45 AM   #2
Senior Member
336muffin's Avatar
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,441
Dennis, check any and all connections that is in the odometer wiring harness. Unplug any apply dielectric grease in all connections. MH sit and start collect condensation in places where a normal vehicle won't. I apply this to ALL connections in my MH from tail lights, headlights, AC, generator, fridge, water heater, engine and the list goes on and on! Saves a lot of money and problems! Any parts store will have a tube, regular grease will not work. Hope this helps. Let us know.

336muffin is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2011, 03:34 AM   #3
Junior Member
Join Date: Aug 2011
Location: Springfield, MO
Posts: 28
odometer problems

Thanks for your suggestions, sound like they might work. I'll try it.

rapturequick is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 06:15 PM   #4
Senior Member
EasyDoesIt's Avatar
Fleetwood Owners Club
Join Date: Mar 2008
Location: Wisconsin
Posts: 163
I had a similar problem with a 98 Chieftain. Sometimes the spedo and the ODO would not work right. Thought it was connections as each time I would futz with them it seemed to work ok. found that if I would shut off the engine and restart everything worked ok until some other time.
2008 Fleetwood Providence 39R - Great Floorplan
2010 GMC Acadia Toad w/SMI Air Force One Brake - Roadmaster Stowmaster - 3 minute hookup!
EasyDoesIt is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 09:28 PM   #5
Rexhall Owners Group
Join Date: May 2011
Location: Saskatchewan
Posts: 40
I have a 1997 Rexhall Rolls Air and experience the same with odometer. My gauges are made by VDO. I just bought it in May/11 with 23,750 miles. As i was driving it home it quit displaying numbers. We have been on a few short trips and every now and then it displays milage. I have made calculations and it appears it is recording the milage but only displays it when it wants! I hope someone has a solution
1997 Rexhall RA3400, 8.3 Cummins
Papa Joe is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VDO Odometer Out PoetryJoe Newmar Owner's Forum 4 08-26-2010 09:33 PM
Odometer rollback?? billsmax Monaco Owner's Forum 9 07-22-2010 10:09 PM
2002 Ultimate Advantage odometer Nick Russell Winnebago Industries Owner's Forum 3 09-22-2009 10:29 PM
Incorrect Odometer accidental_tourist Alpine Coach Owner's Forum 3 07-28-2009 06:21 PM
Fast Odometer Jay Mathew Alpine Coach Owner's Forum 1 05-08-2009 01:21 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.