Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-28-2012, 04:03 PM   #1
Senior Member
 
Jchet's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Clermont fl
Posts: 182
Onan 7500 KW starting issue

I tried searching the threads for information on this but was unable to locate it. It's probably there but I'm challenged at times.

Since acquiring the MH starting the genset has been hit or miss. Sometimes while inside the coach it will start by using either the switch on the dash or the main switch console panel. Usually to start it I have to go outside and hit the manual start switch where the breakers are for the unit. When you push the button I hear the click priming the Genset, I can hold it for minutes to no avail. Then the next 5 times you push the start button it turns over. Today I tried starting it and I got the click but it never once tried to turn it over.

What am I looking for here to resolve and trouble shoot this?
__________________

__________________
J.Chet USAF LTC Retired
Teddy & Bella (Soft Coated Wheaten's)
Jchet is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 07-28-2012, 04:35 PM   #2
Senior Member
 
trackman's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,136
You have a ground wire loose in that unit. You need to tighten all grounds from the front of the MH to the rear. That genset has 2 grounds at the unit. If it were the circuit board it would not crank at all
__________________

__________________
trackman is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 12:18 AM   #3
Senior Member
 
Thor Owners Club
Join Date: Aug 2010
Location: Delaware
Posts: 538
I had similar problems twice, a year or so apart -- once it was a loose ground, as the previous poster said (fixed by Cummins/Onan in Elkhart under warranty), the other was a relay that had failed, and needed to be replaced (fixed by a dealer).

I might have discovered the first, had I known what to look for, but would never have found the second. Sometimes it's just worth it to pay an expert (if you can find one).
__________________
Crabby Mike is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 02:15 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 223
7500 KW?

Thats quite a unit. I only have a 10KW gen

lol
__________________
Robert L is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2012, 09:05 AM   #5
Senior Member
 
clyon51's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Mar 2012
Location: Arizona West RV Park, Yuma, Az
Posts: 4,117
I agree, first check the grounds. I'm not familiar with your unit, but look for heavy black cables from the unit's frame to the frame of the coach. Remove, clean well, replace and tighten well.
__________________
John & Clare Lyon
2007 43.5' Monaco Dynasty Palace III (All Electric)
Towd: 2011 Chevy Equinox
clyon51 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
onan



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.