Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-26-2014, 09:09 AM   #1
Junior Member
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
Power issues

Have A 2004 Fleetwood Southwind 36e. Recenlty changed out house and chasis batteries. 1) I now am not getting any readings from the tank level / battery voltage monitor. 2) the power door step which had been in the out position ( as we live in the coach full time ) full time - is now in the cloased position and does not want to move. As for the step - the power switch inside the door has an idicator light which does not light up.

I am thinking that I have afuse issue ( most likely under the hood ) but I am not an electrician so I don't want to jump into anything crazy until I have a better feel for things.

Any suggestions??



steveaz is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 08-26-2014, 09:24 AM   #2
Senior Member
homeless's Avatar
Join Date: Mar 2012
Location: http://binged.it/1KdDqKO
Posts: 2,125
Blog Entries: 1
If you have hooked the new batteries up right! And you shorted the system in the install, you might try to flip the main switches above the entry door..

homeless is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2014, 09:27 AM   #3
Senior Member
Luckiest Dreamer's Avatar
Winnebago Owners Club
Join Date: Jun 2010
Location: Iowa
Posts: 1,178
If they worked before the change and stopped right after, you need to check that process first! Are you sure the posts and connectors are clean and in complete contact? Was there additional wires connected at the posts that was forgotten? Are you sure you have the Pos+ and Neg- posts connected properly? I understand these are very basic questions but sometimes that is exactly what was overlooked.
Larry B, Luckiest Dreamer
Luckiest Dreamer is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2014, 10:02 AM   #4
Junior Member
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
Thanks for the repsonses. I will double check them. I was really surprised at how "noncorrosive" the terminlas were considering the age of the coach. Just frustrating at this point.
steveaz is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2014, 08:42 AM   #5
Senior Member
jauguston's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: Bellingham,WA
Posts: 973
Take a good look around the chassis batteries for a wire that slipped out of sight when changing batteries. There are usually multiple wires connected to the chassis positive post. It is easy to lose one during the battery swap.

2005 Sportscoach Elite 40' C-7 350 Cat w/MP-8
Suzuki Samurai toad w/VW 1.6 turbo diesel
800w solar system
jauguston is offline   Reply With Quote


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003.Discovery help no ignition power Alanboss Class A Motorhome Discussions 3 03-28-2014 06:05 AM
No power to coach unless RV is running dvleemin Class A Motorhome Discussions 9 03-27-2014 07:33 PM
Issue with no power @ outlets :( ShineGinny Travel Trailer Discussion 23 01-19-2014 09:24 PM
No DC power to motorhome glow4004 Monaco Owner's Forum 12 12-02-2013 09:22 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 01:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.