Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-10-2013, 01:06 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 18
PowerGear leveler

The PowerGear controller for the levelers at the driver seat Lights up but when I push the buttons nothing happens.

Does anyone have any suggestions?

Thanks for any help
__________________

__________________
mclement60 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-10-2013, 01:23 PM   #2
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 29,125
Are they electric or hydraulic ?
Year , make & model of rv ?

Cliff
__________________

__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:44 PM   #3
Senior Member
 
Cat320's Avatar
 
Fleetwood Owners Club
American Coach Owners Club
Join Date: Mar 2011
Posts: 4,754
I assume you've turned them off, waited a few minutes and the tried again...sometimes that resets them. You can email PG, don't bother calling, all you'll get is a recording saying to send them an email.
__________________
2014 American Eagle 45T
DD 500
Pulling a Honda CRV
Cat320 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 04:08 PM   #4
Senior Member
 
Fred and Bonnie's Avatar
 
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Jan 2002
Location: Pacific Northwest or SoCal
Posts: 2,838
Send a message via ICQ to Fred and Bonnie
Are both the chassis and coach batteries connected? Parking brake set? Transmission in Park?

fred
__________________
Fred and Bonnie
2005 Dolphin LX 6375
Abby, Ruffles & Scarlett, "The Cats"
Fred and Bonnie is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 07:39 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 18
PowerGear leveler

It is a 2001 Fleetwood discovery with hydraulic lifts.

Yes in Park with brake set and in Park.

Yes both the chassis and coach batteries are connected.

Thanks
__________________
mclement60 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 07:42 AM   #6
Community Administrator
 
Clifftall's Avatar


 
Fleetwood Owners Club
Ford Super Duty Owner
Join Date: Aug 2009
Posts: 29,125
I would email power gear. info@powergearus.com
You'll get a quick response and hopefully an answer. Update us when you can.
Cliff
__________________


Cliff,Tallulah and Buddy ( 1999-2012 )
Clifftall is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2013, 10:54 AM   #7
RMS
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 74
Check to see if the emergency brake light is lit on the instrument panel. If it isn't lit--try pushing the e-brake pedal repeatedly until it comes on.

You may be able to lubricate the switch with a spray lubricant by crawling under the dash(not fun). Fairly common for that switch to be the problem.

Without that light --the levelers won't extend.
__________________
RMS is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 08:56 AM   #8
Moderator Emeritus
 
Bruce C's Avatar
 
Nor'easters Club
Fleetwood Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Dec 2011
Location: NH
Posts: 5,099
Do you have a pump whinning sound with no movement in the levelers? If so do you have or does it sound like it is not under a load, free [wheeling]and whinning. If so you may have a faulty dump valve or bad gears in your pump motor.
__________________
Bruce & Nancy
FMCA F280542
2004 Bounder 35E
US Navy Vet.
Bruce C is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 06:39 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 18
Levelers

Quote:
Originally Posted by Bruce C View Post
Do you have a pump whinning sound with no movement in the levelers? If so do you have or does it sound like it is not under a load, free [wheeling]and whinning. If so you may have a faulty dump valve or bad gears in your pump motor.
None of the above. Only a light on the dash controller. I hear nothing from inside or out.

Thanks
__________________
mclement60 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 10:52 PM   #10
Member
 
Sam Green's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Jun 2012
Location: Lee's Summit, MO
Posts: 51
Had a similar problem with mine and it was a bad pump motor. New motor and all was fine. To help find out, run a check to see if the motor is getting power, if not, check fuses and house batteries.
__________________
1999 Winnebago Adventurer, Sam, Judy, Grand Daughter - Kenzie, 3 spoiled Pomeranians, Bella, Tinker and Aurora - 1 spoiled JR terrier, Mayzee - 1996 Ford Explorer, Sport 2 Door, 4 wheel drive, pulls 4 down like a dream.
Sam Green is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 10:59 PM   #11
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Whidbey Island, WA
Posts: 25
Check the fluid level, if you are low the pump will not engage. There are also 3 or 4 fuses located in the control box (mine in located under the console that the panel is located on, trace the wiring)
__________________
1oldMarine is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 11:16 PM   #12
Senior Member
 
UFO Pilot's Avatar
 
Winnebago Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Aug 2007
Location: Sonoma County, CA
Posts: 4,611
Don't know if you have the same controls as I do but this is what I did:

I called Power Gear and they told me to remove the control panel and unplug the 2 smallest connectors, wait 30 seconds and replug and it worked.
__________________

__________________
Wayne & Roberta and Maggie the Miracle Dog
08 Winnebago Destination 39W Gas UFO Workhorse Chassis
Making the Journey in our Destination

UFO Pilot is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.