Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-22-2016, 11:18 AM   #1
Junior Member
 
hawkbird's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Speedometer not working coachman mirada class a

I have a 1999 class a ford coachman mirada motor home. The speedometer mysteriously stopped working! I replaced the #26 fuse in the passenger compartment fuse panel and I also replaced the abs sensor on the rear differential but neither solved the problem! That's as far as I could trace the issue! Does anyone else have any suggestions? The odometer or trip meter is not effected and there is no noise comming from the speedometer! I looked front to back under the rv and there is nothing outta place to!
__________________

__________________
hawkbird is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-22-2016, 01:42 PM   #2
Senior Member
 
Waiter21's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Nov 2014
Location: Toledo, OH
Posts: 1,899
Do you have a scan tool?

If so, the scan tool should report speed. if the speed is OK on the scan tool, you may have a bad instrument cluster. This seems to be common. Mine was replaced just before I bought it 3 years ago.

I use a blue tooth OBDC transmitter that plugs into the OBDC connecter near the steering wheel, then use an app called TORQUE on my droid.


Check Google images, but I think the instrument cluster is the same used in a Ford F150/F250.

I assume you have a V10....
__________________

__________________
1999 Fleetwood Southwind 35S (Ford F53 6.8L V10) - Toad 2003 Saturn Vue.
It won't do MACH 2, but I can get a sandwich and take a pee.
Waiter21 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 11:51 AM   #3
Junior Member
 
hawkbird's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Thanks friend for your help! It is a v10 engine! My only problem replacing the cluster board wouldn't that change the odometer back to 0 or whatever the used one has on its display? I wonder is there a gear or parts in the input of the cluster display or the cable that can be replaced? I'm not being lazy by not opening it up and looking! I'd just rather seek the advise of someone who may be familiar with the connection or problem I'm having! Sometimes other things can go wrong by doing that. Thanks in advance for your time! hb.
__________________
hawkbird is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2016, 01:02 PM   #4
Senior Member
 
Waiter21's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Nov 2014
Location: Toledo, OH
Posts: 1,899
On mine, the odometer reads about 20k, I add 55k to that. I'm not overly concerned about the odometer, If I ever sell it, I have good supporting evidence that the real mileage is the odometer, plus 55k.

ALSO - If you can determine its a bad speedometer, you can find a place to send your cluster and they will fix it.

If you have a smart phone, consider buying a blue tooth ODBC scanner tool. These are great for reading engine codes etc.

https://www.amazon.com/BAFX-Products.../dp/B005NLQAHS

..
__________________
1999 Fleetwood Southwind 35S (Ford F53 6.8L V10) - Toad 2003 Saturn Vue.
It won't do MACH 2, but I can get a sandwich and take a pee.
Waiter21 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ada, class a, mirada, speedometer



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bought new Coachman Mirada in January 62_inrightlane New Rig Show-Off! 3 09-16-2011 09:46 AM
Opinions on Coachman Mirada Class A GetnBusy Class A Motorhome Discussions 5 04-19-2011 06:00 PM
Coachmen: Question - Opinion about 2004 Coachman Mirada Cruzin Forest River Owners Forum 2 03-31-2011 06:05 AM
Location of OBDll port on2007 Coachman Mirada Ddodson1 Ford Motorhome Chassis Forum 2 08-06-2008 07:19 AM
2003 coachman 340MBS mirada charging problem MtManLee MH-General Discussions & Problems 2 03-19-2008 10:18 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.