Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-25-2010, 08:05 PM   #1
Junior Member
 
Intruder55's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 7
Speedometer problem

While decending NC Mountain, turned on the Grade Brake while in overdrive(the engine tach stayed at 3500rpm then the spedometer went to zero) now the spedometer works up to about 45mph then drops to zero. Has this happened to anyone? and what did you do for a fix?
__________________

__________________
Intruder55 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-26-2010, 03:38 AM   #2
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
Hello and . We are glad to have you join us here and we look forward to reading of your adventures and experiences. I am sure you will enjoy the website and forums. Good luck, stay safe and keep us posted.
What chassis are you on? You should take it to an authorized repair shop that can plug the computer into the ECM for diagnostics.
__________________

__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 07:49 AM   #3
Junior Member
 
Intruder55's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 7
Speedometer problem

Thank you for the suggestion taking to the repair shop to read the code.
I have a Workhorse frame and will stop by a GM shop for the read out.
I just thought if some one else had this problem I could get an Idea how much it cost them to have it repaired.
__________________
Intruder55 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 08:26 AM   #4
Member
 
Sergeant80's Avatar
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Oct 2010
Location: Saltillo, MS
Posts: 71
I had a broken speedometer cable that worked (incorrect readings) when removed it came out in two pieces.
__________________
Retired US Air Force and IBM
Sergeant80 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 08:35 AM   #5
doc
Senior Member
 
doc's Avatar
 
Appalachian Campers
Join Date: Sep 2002
Location: Dixie !! (north Georgia) USA
Posts: 2,955
Do the late model vehicles even have speedo cables now?
__________________
doc is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2010, 03:55 AM   #6
Community Moderator
 
RV Wizard's Avatar


 
Country Coach Owners Club
Appalachian Campers
Gulf Streamers Club
Join Date: Mar 2000
Location: Chattanooga, Tn.
Posts: 12,062
Quote:
Originally Posted by doc View Post
Do the late model vehicles even have speedo cables now?
No.
__________________
Mike, RVIA & RVSA Certified Master RV Technician
Amy, Dr. Assistant - Roxie & Mei Ling, four legs each
2000 Gulf Stream Scenic Cruiser 450 hp & 1330# torque
06 Saturn Vue, 06 Chevy Z71 4x4 & 2014 Corvette Z51 M7
RV Wizard is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2010, 10:35 PM   #7
Senior Member
 
Arch Hoagland's Avatar
 
Monaco Owners Club
Workhorse Chassis Owner
Join Date: Aug 2002
Location: Clovis, CA, USA
Posts: 5,917
What make , year and model motorhome?

If it has an Actia instrument panel than you probably have a bad display unit.

I'm on my third panel in my 2004 Monaco LaPalma with the Workhorse w22 Chassis.

Mine were replaced due unreadable display. My current one "resets" and sets off all alarms and zero's all gauges every trip we take. I've learned to ignore it.
__________________
2004 Monaco La Palma 36DBD, W22, 8.1, 7.1 MPG
2000 LEXUS RX300 FWD 22MPG 4020 LBS
Arch Hoagland is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 06:30 AM   #8
FWB
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
2003 Monaco
__________________
FWB is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 06:38 AM   #9
FWB
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Thanks I'll do the same.
__________________

__________________
FWB is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hazard Flasher Problem Ms. Jean Thor Industries Owner's Forum 17 08-28-2014 05:54 PM
W20 Ignition Switch Problem roger1938 Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 6 08-20-2010 07:39 PM
tire inflation problem Marinelender MH-General Discussions & Problems 14 07-25-2010 11:18 AM
Intermittent Speedometer and Overdrive Problem Freds Ford Motorhome Chassis Forum 5 08-09-2008 12:06 PM
Speedometer Problem Warren&Renee MH-General Discussions & Problems 4 07-15-2008 07:13 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.