Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-01-2011, 08:37 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
starting problem

WE have a 2003 fleetwood revolution. Batteries are fully charged and new.
Coach will not start. Short across the starter and it starts. Any suggestions.
__________________

__________________
bullock2 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-01-2011, 08:56 AM   #2
Senior Member
 
Ford Super Duty Owner
Join Date: Dec 2009
Location: Mcdonough, Ga.
Posts: 4,383
Most diesels have a solonoid in the engine compartment that the start portion of the switch activates. Find this solonoid and test the small wire on it to see if it gets the signal from the switch to start. If it is not getting power, you have a ignition switch problem. If it is getting power, you have a solonoid problem.
__________________

__________________
1998 Pace Arrow 35 ft. F53 Ford V10 2012 Honda Civic toad
32 years mechanic at Delta Air Lines 15 year motorhome service manager. 3 popups....2 travel trailers....5 motorhomes....loved them all.
ga traveler is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 08:58 AM   #3
Junior Member
Commercial Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Berkley, MA
Posts: 22
I talked to one of my techs for you. He thought the same thing as I. Sounds like the solenoid to the starter isnt transfering signal to the starter. There is another selonoid associated with power to the starter as well. Start there and let me know if you have more questions. I will see what I can do for you.
__________________
Bill Andrews
Sales & Brokerage Manager
Marty's USRV, Inc.
LendingHand is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 08:59 AM   #4
Junior Member
Commercial Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Berkley, MA
Posts: 22
lol.....didnt look up before I hit send....this is probably your issue.
__________________
Bill Andrews
Sales & Brokerage Manager
Marty's USRV, Inc.
LendingHand is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 07:52 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 3
Thank you

Quote:
Originally Posted by LendingHand View Post
I talked to one of my techs for you. He thought the same thing as I. Sounds like the solenoid to the starter isnt transfering signal to the starter. There is another selonoid associated with power to the starter as well. Start there and let me know if you have more questions. I will see what I can do for you.

Thank you, this was our problem. the solenoid was bad.. Got it fixed and on road..
Happy Travels
__________________
bullock2 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
93 Newmar problem starting kenjolley Newmar Owner's Forum 2 05-05-2010 10:37 PM
Starting problem starduster Freightliner Motorhome Chassis Forum 5 07-27-2008 07:19 AM
GENSET starting problem (SOLVED) Belgique Winnebago Industries Owner's Forum 5 06-25-2007 11:51 AM
2002, 42,000mi 8.1 Starting Problem we_rv Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 13 12-14-2005 05:14 PM
starting problem lundy Alpine Coach Owner's Forum 3 12-10-2005 11:17 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.