Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-19-2016, 04:14 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 6
Starting Problems

Hi. I am having a problem with my 2008 Fleetwood Terra LX Ford V-10 Motorhome. at time it will start without any problems, then for no reason it will not start, not even engauge the starter. when it wont start the little wrench light comes on and also says to check the gauges have checked all fuses relays. I am thinking either the ign switch itself (where the key goes) or the part the wiring plugs into. sometimes if I turn the switch back and forth a bunch of times it will start. I know that it is not the starter as if I jump it it will start. any thoughts???????? afraid to drive it anywhere, don't want to have to be towed home again.......
__________________

__________________
litlegto is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 01-19-2016, 04:55 PM   #2
Senior Member
 
Tiffin Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Aug 2014
Posts: 1,845
Need more details.

the ignition has two positions (run & Start).

1. What happens when you turn the key to "Run"? Does everything work (gauges, radio, turn signals?)

2. When does it say "Check gauges" ...after you tried the "Start" position?

It does sound like a intermittent connection. You need to isolate it to the "run" side or the "Start" side. If the "Run" side is bad, it will prevent you from starting. If the start side is bade, the 12V stuff should operate normally.

Regards,

Dan
__________________
2014 40QBH Phaeton DP Cummins 380HP ISL, Freightliner XC, 2014 Jeep Trailhawk TOAD
Blue Ox Aventa tow bar, SMI Air Force One -South Orange County Ca.
dpinvidic is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ems, problems



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intermittent starting problems W24 8.1 engine jcmack Workhorse and Chevrolet Chassis Motorhome Forum 6 06-07-2015 12:23 AM
E-Mail problems wagonmaster2 Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 25 05-31-2015 10:57 PM
Engine starting problems mabbittt Class A Motorhome Discussions 2 08-25-2014 02:10 PM
Starting Problems sp49 Cummins Engines 5 08-19-2014 06:21 PM
EGR soot cleaning to have less replacement problems tom chelbana Cummins Engines 2 02-14-2014 09:09 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.