Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-11-2015, 07:52 PM   #1
Senior Member
 
Nxkharra's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 420
Two gray and two black tanks? We have only one of each!

Ho all. We have a Itasca Meridian 37M MH. Our tank monitor has recently started showing Gray Tank 1 level and Gray Tank 2 level (always empty), and also the same for black tank. I know we have only one of each. I also realize that these monitors are made for various RVs that might have two of each tanks.
My question is how to reset (if there is one) so it shows one of each like it used to?


Regards
__________________

__________________
Itsca Meridian 36M. 2012 mdel.
Jeep Wrangler 2009
Nxkharra is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-11-2015, 08:09 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 3,333
This is the second time in the last few weeks a Meridian owner has experienced the same problem. The other one was a 2013, 35G. Here's the response I posted to that discussion on RV.Net.

Winnebago uses the Precision Circuits "OnePlace" tank monitoring system on many different coaches. The same monitor panel is used for multiple and single tank installations. There is a set of terminals on the rear of the monitor screen used when there is more than one black or grey water tank. Apparently your monitor has the terminals connected even though you only have one grey and one black water tank.

Here's a link to the Precision Circuits manual.

http://www.precisioncircuitsinc.com/wp-c........300-One-Place-Monitor-Panel-Manual-A.pdf

On the bottom of the second page is a diagram showing the connections for multiple tanks.
__________________

__________________
Hikerdogs
2013 Adventurer 32H
Hikerdogs is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 08:15 PM   #3
Senior Member
 
BFlinn181's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2012
Location: Cincinnati
Posts: 16,225
If you don't have a manual, you can download one from this site:

Winnebago Product Information | Motorhome & RV Information

If the monitor panel is made by a third party, look up the manufacturer and see if they have a manual for your panel.
__________________

Bob & Donna
'98 Gulf Stream Sun Voyager DP being pushed by a '00 Beetle TDI
BFlinn181 is online now   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 08:44 PM   #4
Senior Member
 
Nxkharra's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 420
Thanks. Couple of more question. This has been working ok so far. Why suddenly change? Did i touch something? How can I correct it? should I just let it be?


Regards
__________________
Itsca Meridian 36M. 2012 mdel.
Jeep Wrangler 2009
Nxkharra is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2015, 08:55 PM   #5
Senior Member
 
BFlinn181's Avatar
 
Gulf Streamers Club
Join Date: Jan 2012
Location: Cincinnati
Posts: 16,225
I don't know if you triggered the issue or gremlins are involved. You might remove the panel, or gain access to the back of it and wiggle the two multi-plug connectors. You could also spray them with contact cleaner while you're at it.

Also, the PDF isn't clear about the type of switches for the water pump and levels. If they are membrane switches, (little blisters) on a flexible membrane, perhaps dust or dirt has gotten between the membrane and the contacts. Blowing out with a can of air might help. The alternative if the switches fail is to replace the panel.
__________________

Bob & Donna
'98 Gulf Stream Sun Voyager DP being pushed by a '00 Beetle TDI
BFlinn181 is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2015, 09:13 PM   #6
Senior Member
 
mjeffrey's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 435
Call Precision Circuits for your One Place system, they are a great help. Maybe verify with Winnebago that is the system you have.

When ours goes sideways I reset it.
__________________
-- Jeffrey and Maren
2011 Winnebago Journey 40U
Ford Escape Hybrid with Blue OX, Air Force One and TST
mjeffrey is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2015, 09:47 PM   #7
Senior Member
 
Nxkharra's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 420
How do you reset?


Regards
__________________
Itsca Meridian 36M. 2012 mdel.
Jeep Wrangler 2009
Nxkharra is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 10:19 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 3,333
Here's the procedure as outlined by another thread on RV.Net. I don't know if it works on all systems. I haven't tried it yet.


To Reset the Panel to Default
1. Press and hold all three buttons ["pump", "tank" and "battery"] for approximately 6 seconds, until the screen appears.
2. Press the Default Button (Water Pump)
3. Press the Exit Button (Battery Level).
4. The Panel will return to the Water Pump Display

I believe you have to do steps 2 and 3 right away or it doesn't really reset. So if this didn't work, it may not really be reset.

__________________
Hikerdogs
2013 Adventurer 32H
Hikerdogs is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 04:34 PM   #9
Senior Member
 
Nxkharra's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 420
Haha Hikerbob....wala...it worked. You are the man...thank you. Now it shows one Gray and one Black


Regards
__________________
Itsca Meridian 36M. 2012 mdel.
Jeep Wrangler 2009
Nxkharra is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2015, 04:35 PM   #10
Senior Member
 
Nxkharra's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 420
I meant Hikerdog


Regards
__________________
Itsca Meridian 36M. 2012 mdel.
Jeep Wrangler 2009
Nxkharra is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 06:10 PM   #11
Senior Member
 
mjeffrey's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 435
That's what I said...

One Place Tank Level Display Reset/Calibration

Couldnt find the link earlier.

Precision Circuits said I might have had a low voltage situation that caused it for us. Our symptoms were 1/4 readings when we should have 1/3 readings. Stil happens every one and a while.
__________________
-- Jeffrey and Maren
2011 Winnebago Journey 40U
Ford Escape Hybrid with Blue OX, Air Force One and TST
mjeffrey is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 08:17 PM   #12
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 3,333
Quote:
Originally Posted by mjeffrey View Post
That's what I said...

One Place Tank Level Display Reset/Calibration - iRV2 Forums

Couldnt find the link earlier.

Precision Circuits said I might have had a low voltage situation that caused it for us. Our symptoms were 1/4 readings when we should have 1/3 readings. Stil happens every one and a while.

Thanks,
Apparently someone copied your post and used it for a similar thread on RV.Net. I copied the text into a Word document for possible future use. Then I came across this almost identical problem. I tried to search for the thread on RV.Net but couldn't find it so I just copied the text I saved into this thread.
__________________
Hikerdogs
2013 Adventurer 32H
Hikerdogs is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2015, 10:00 PM   #13
Senior Member
 
mjeffrey's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 435
Glad someone/you got the correct answer out there quickly. I was to slow.
__________________

__________________
-- Jeffrey and Maren
2011 Winnebago Journey 40U
Ford Escape Hybrid with Blue OX, Air Force One and TST
mjeffrey is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tank



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 07:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.