Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-13-2016, 09:19 PM   #1
Senior Member
 
Wobster's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 232
Xantrex inverter remote switch not working

My DP has a Xantrex RC-6 remote switch. Everything seems to be lit up and working except that I can't turn the inverter off. The switch beeps when I press it but no function. I turned it off manually in the bay...where do I start looking for the problem?
Thanks!
__________________

__________________
Wobster is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 05-13-2016, 09:57 PM   #2
Senior Member
 
windsorbill's Avatar
 
Monaco Owners Club
Join Date: Jun 2011
Location: Palm Desert, CA
Posts: 1,324
I have a little different system but try to see if this corrects the problem.




I believe the cord that connects your remote to the inverter is a phone style plug. either take the remote off the wall and unplug it for 30 seconds or so and plug it back it or do the same thing where it is plugged into the inverter.


It's worth a try anyway.
__________________

__________________
Bill & Brigitte
06 Windsor PRQ, Cummins 400 ISL
2014 Honda CRV
windsorbill is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2016, 10:37 AM   #3
Senior Member
 
Lv2Roam2's Avatar


 
Winnebago Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Jun 2014
Location: Somewhere On the Road
Posts: 571
There may also be the possibility that the inverter is working as designed when it senses shore power. Recommend a close read of the manual along with some time on the Xantrex website. Let us know what results ... we all learn ...
__________________
Steve
2015 Itasca Ellipse QD | 2014 Jeep Grand Cherokee
Lv2Roam2 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2016, 12:27 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Location: Fairfield, CA
Posts: 110
Quote:
Originally Posted by windsorbill View Post
I have a little different system but try to see if this corrects the problem.




I believe the cord that connects your remote to the inverter is a phone style plug. either take the remote off the wall and unplug it for 30 seconds or so and plug it back it or do the same thing where it is plugged into the inverter.


It's worth a try anyway.
I have a similar issue with my panel, sometimes it works. That phone cord is not the same phone cord you can buy at the store ...it is like a 6 pin w no crossovers. Straight pin to pin. The phone cord is almost always 4 wire. Check the connections on the cord and where you plug it to.
__________________
WillsDP is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2016, 09:11 PM   #5
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 68
Leave the switch in the bay off, then go back and try the remote to see if it will work.
__________________
Eddie and Carol
2008 Monoco Diplomat SKQ
Buford, Ga.
eddie g is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2016, 01:57 PM   #6
Senior Member
 
Wobster's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 232
Thanks for the suggestions. I'll give them a try later tonight!
__________________
Wobster is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2016, 11:26 AM   #7
Senior Member
 
ChasA's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Apex, NC
Posts: 1,857
I had problems with my Xantrex inverter acting up. The problem was the little wire contacts in the crappy phone jacks. I tied the male and female parts together such that the contacts be held together. No problems since.
__________________

__________________
2010 Winnebago Journey Express 34Y
2010 Freightliner XCS (mfd 9/'09)
'07 Saturn Vue V6
ChasA is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
inverter, xantrex



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help inverter/charger XANTREX RC 7 NOT WORKING Knot-Fly'n Newmar Owner's Forum 4 01-06-2016 03:09 PM
Xantrex inverter RC/GS Remote Control Panel Operation Sonnydale RV Systems & Appliances 10 06-15-2013 11:27 AM
Question about Xantrex Inverter and Freedom Remote Control Zoafan RV Systems & Appliances 4 02-12-2013 04:08 AM
RC7 GS Inverter remote keys not working Sofar-Sogood Monaco Owner's Forum 3 11-17-2012 07:27 AM
Inverter -- Remote Panel not working journey15 Winnebago Industries Owner's Forum 5 09-18-2006 03:39 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.