Go Back   iRV2 Forums > MOTORHOME FORUMS > Class A Motorhome Discussions
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-22-2014, 09:10 AM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Waldorf, MD
Posts: 35
Xantrex XM 1000 Inverter e05 Error

Yesterday I got an e05 error on my inverter. It worked in the past. I can not get any output when trying to run off the battery. Everything works when running the Generator. It got late so I have not tried to see what happens when the generator in running and I try to turn on the inverter. Looking for any advice or help. Have had the MH for about three months and have not been able to take it anywhere but back and forth to the dealer to fix problems. This is our first MH and hoping for better days then the ones we have been having. OH - It's a 2014 Itasca Suncruiser 37F. Thanks
__________________

__________________
FirstMH is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-22-2014, 09:20 AM   #2
Senior Member
 
zeelarry's Avatar
 
Forest River Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Sep 2011
Location: Little Rock, AR
Posts: 233
I do not know much about your Inverter, but try going to this link, and look at the next to last QUESTION: Frequently Asked Questions (FAQs) - Industrial AC Variable Drives & Inverters | ICED : Hitachi America, Ltd.

Hopefully, someone that know the specifics will come along.
__________________

__________________
Larry [US Army-Ret/Department of the Army Civilian-Ret/DAV];with Diane [Teacher-Ret]; 'Litabit' & 'QTπ' [Westies]; 2016 Berkshire XL 40RB/380 Turbo Diesel - 2015 Jeep Wrangler Sahara Life is GOOD
zeelarry is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2014, 10:41 AM   #3
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Waldorf, MD
Posts: 35
Thank you for the info. I just tried to plug straight into the inverter and nothing worked. I am new to MHs but will go back and keep looking to see if I can find
anything that does not look right.
__________________
FirstMH is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2014, 11:55 AM   #4
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: Le Claire, Iowa
Posts: 331
If you can plug directly into the inverter, you probably have a GFCI type plug. Check it to see if it has "triped". Reset it, see if it feeds power.
__________________
ghutch is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2014, 04:53 PM   #5
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Waldorf, MD
Posts: 35
Ghutch - Tried that yesterday but no output at the inverter. Took it back to dealer this morning and they CK out the inverter and sure enough it is bad. New one on order. As a side note - When I put the slides in last night the full wall slide on the drivers side would not go completely in. Stick out about 2 inches on bottom back corner. They got it back in but will need to order the tracks, motors, and columns to fix the problem. They also noticed two missing side seals from the bedroom slide out that they need to order. The list just keeps growing and we have not been anywhere with the MH yet.
__________________
FirstMH is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2014, 04:29 PM   #6
Senior Member
 
Winnebago Owners Club
Join Date: Oct 2012
Location: Le Claire, Iowa
Posts: 331
Sorry to hear of your slide problems. The Schwinteck system has had some problems and I would guess that alot of dealers are pretty familiar with them now. Hope your dealer gets it fixed in short order for you. New units will have issues and especially of late as Winnebago is pumping out coaches as fast as they can..... quality seems to suffer a bit. Lets us know how it turns out. Be sure to get any defects fixed by the 1 yr anniversary. WBGO is not flexible on the time. There is lots of info on the Winnebago section of this site.
__________________

__________________
ghutch is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
inverter, xantrex



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xantrex error codes follow up Wrinklemeist Alpine Coach Owner's Forum 10 06-25-2014 12:53 PM
Xantrex Power Inverter Question APlusParts RV Systems & Appliances 2 06-18-2014 02:31 PM
Xantrex error codes Wrinklemeist Alpine Coach Owner's Forum 7 06-11-2014 12:43 PM
Xantrex HF1800 Inverter Issue topdownman MH-General Discussions & Problems 1 05-28-2014 04:07 AM
Xantrex Freedom HF error E03 topdownman RV Systems & Appliances 2 01-06-2014 02:06 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.