RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE CHASSIS CLUB FORUMS > Freightliner Motorhome Chassis Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-16-2019, 09:22 PM   #1
Junior Member
 
Fleetwood Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Oct 2018
Location: Northern VA
Posts: 8
Fuel Pump Runs and Dash Lights Flash post Alternator change

I just changed the alternator to the Quality Power model from the Delco. Teh new alternator has an extrea terminal near the main BAT lug. Apparentely these extra lugs are not used. I also repaired the corroded pig tail harness (spade connector).

When I turn on the main chassis batteries, the fuel pump runs and the dash lights flash while the key is off! I feel I have something wired incorrectly.

Is this issue a normal reset of some sort? I did disconnect the wires to the chassis batteries to do the alternator change and believe I put them on exactly as they were prior to the alternator change (But I did not take pics). I did not start the RV and turned the main disconnect back off until I can verify this is a normal reset issue.

I called freightliner and they said to disconnect the negative battery. I will do this overnight. I also plan to disconnect the alternator completely to see what happens when the mains are turned on.

If anyone has experienced a similar issue, or if there is some sort of start sequence for the batteries, please let me know. I turned off all power tonight and will readdress in the AM.

This thread is tied to my previous thread on low voltage and corroded alternator wires. Thanks.
__________________

dabneytr is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-18-2019, 06:22 AM   #2
Senior Member
 
spdracr39's Avatar


 
Monaco Owners Club
Join Date: Jul 2016
Location: Cabot, Arkansas
Posts: 2,255
Not normal. Anytime you have a weird dc situation I recommend checking all ground connections you touched. On your corroded pigtail you might wan't to make sure the corrosion didn't go down further into the wires inside the insulation. That really stands out to me as the first place to look if you are sure all your connection points are correct and tight.
__________________

__________________
2004 Beaver Monterey Laguna/2015 Chevy Equinox
2014 Chaparral 327RLKS 5'er (FOR SALE)
2017 GMC 2500HD SLE 6.0L Z71 4x4 Standard Bed
https://wordpress.com/posts/enjoying-life.net
spdracr39 is online now   Reply With Quote
Old 10-20-2019, 01:48 PM   #3
Junior Member
 
Fleetwood Owners Club
Freightliner Owners Club
Join Date: Oct 2018
Location: Northern VA
Posts: 8
Issue resolved!
Had a bad ground (the large main ground wire) from the chassis batteries.

Other symptoms I had are:
Also had clicking under the dash until the fuel pump shut off with key on.

With shore power or the AUX switch engaged - Motor started OK and all indications OK, but I had to have the house Batteries on also; But when I shut down, the gauges went backwards;

Sometimes the dash warning lights would glow faintly with key on.
Hope this helps folks in the future!
dabneytr is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
alternator, dash, fuel, fuel pump, light, lights



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Marker lights and dash lights flash on start up Darin63 RV Systems & Appliances 6 06-17-2018 03:51 PM
Water pump runs.... and runs....and runs tobysdad RV Systems & Appliances 8 10-19-2011 09:13 PM
Dash Lights quick Flash then stop engine light comes on diggermik85 Monaco Owner's Forum 7 01-02-2011 03:10 PM
Water pump runs when the water runs out Bruce and Jenna RV Systems & Appliances 9 04-28-2008 10:06 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×