Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-16-2012, 05:13 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 223
Do ALL 120v outlets operate while on the inverter only?

On my unit, 42RBQ, the two sets of outlets on the driver side, in the vicinity of the booth do not.
__________________

__________________
Robert L is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-16-2012, 05:31 AM   #2
Senior Member
 
sdennislee's Avatar


 
Monaco Owners Club
Winnebago Owners Club
Join Date: Sep 2011
Posts: 6,404
Have you checked the breakers and any GFCI outlets that might be tripped up stream of the non working out lets?
__________________

__________________
US Navy Vet, Liberty Tree Member of Oath Keepers, NRA & VFW Life Member, Alaska EMT.
2009 Safari Cheetah 40 SKQ
2009 Winnebago Chalet 231CR
sdennislee is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 05:34 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 223
I know the breakers are on, I'll check the GFI



Quote:
Originally Posted by sdennislee View Post
Have you checked the breakers and any GFCI outlets that might be tripped up stream of the non working out lets?
__________________
Robert L is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 06:17 AM   #4
YC1
Senior Member
 
YC1's Avatar


 
Holiday Rambler Owners Club
Join Date: Jun 2011
Posts: 5,563
Not all outlets are on the inverter. I labeled mine that are on inverter power.
__________________
Myron & Deborah
08 HR Endeavor 40 SKQ
2012 Ford Edge Limited FWD 3.5L
Aluminator tow bar, Demco base plate
YC1 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 06:27 AM   #5
Registered User
 
Monaco Owners Club
Join Date: Oct 2009
Location: Varies Depending on The Weather
Posts: 8,517
There are a few in my coach that are NOT hooked to the inverter. One behind the fridge that was used to power the Norcold aka NotSoCold (now gone), the outlet to the Spendide, and the outlet in the engine compartment for the engine block heater.

All others inside the coach are driven by the inverter. There is one which I had installed myself up near the drivers seat specifically for the Onan EC-30W unit which needs to detect when shore power has been disconnected.

Dr4Film ----- Richard
__________________
Dr4Film is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 08:23 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 223
The GFI in the bathroom is defective, it's on the same wall as the other two non-working outlets

I'll replace it later today and see if it will power those "inverter dead" outlets

Regards




Quote:
Originally Posted by Dr4Film View Post
There are a few in my coach that are NOT hooked to the inverter. One behind the fridge that was used to power the Norcold aka NotSoCold (now gone), the outlet to the Spendide, and the outlet in the engine compartment for the engine block heater.

All others inside the coach are driven by the inverter. There is one which I had installed myself up near the drivers seat specifically for the Onan EC-30W unit which needs to detect when shore power has been disconnected.

Dr4Film ----- Richard
__________________
Robert L is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 08:31 AM   #7
Senior Dude
 
Dogpatch's Avatar


 
Forest River Owners Club
Join Date: Sep 2010
Location: Somewhere, BC.
Posts: 5,584
Blog Entries: 8
Quote:
Originally Posted by Robert L View Post
The GFI in the bathroom is defective, it's on the same wall as the other two non-working outlets

I'll replace it later today and see if it will power those "inverter dead" outlets

Regards
Was going to suggest that as most plug outlets run through the GFI for safety. Not sure how you would have other plugs on the line not function while others do. Typically, either the GFI plug works and protects all or it trips and shuts all off. It may be a connection in the line that goes to feed the circuits that aren't operating. Plugs are usually wired in a loop. You can check continuity on each side of each of the plugs.
__________________
Les (RVM12), Bonnie, Morgan and 4 leggers Bella & Bruce
2010 Forest River Cardinal 3450RL 40' Full Body Paint- 2015 Ram 3500 Laramie 6.7 ltr Turbo Diesel, 68RFE Trans. 4x4 SRW SB Pullrite 2900 18K FMCA-420438 Good Sam
Dogpatch is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 08:06 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
The Aspire has one inverter and when using battery power the coach is not wired for all outlets. The Anthem has two inverters so all plugs work on battery.
__________________
carguy1 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 08:13 PM   #9
Senior Member
 
Mr_D's Avatar
 
Solo Rvers Club
iRV2 No Limits Club
Join Date: May 2011
Location: Vancouver, WA
Posts: 28,423
That depends on how your rig is wired. On our DSDP all plugins are powered through the inverter when off grid.
__________________
2009 45' Magna 630 w/Cummins ISX 650 HP/1950 Lbs Ft
Charter Good Sam Lifetime Member, FMCA, SKP
RV'ing since 1957, NRA Benefactor Life, towing '14 CR-V
Mr_D is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2013, 08:22 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
I can only speek for Aspire and Anthem . . . my 2013 Aspire does not have power on all outlets on inverting, I asked the question why power is not at all outlets and I received the answer I gave. Can not speek for other brand coaches.
__________________

__________________
carguy1 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
inverter



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.