RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-13-2015, 09:43 AM   #1
Junior Member
 
Entegra Owners Club
Join Date: Feb 2013
Posts: 21
Rear View Camera Display on Dash

I had my rear view display on watching my toad. Started my generator and it apparently killed this display. Has anyone had this happen and was the unit replaced. If so what was done to prevent this happening again?
__________________

joema62 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-13-2015, 12:27 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Redding, Ca
Posts: 14
Rear camera

I recently had a rear camera failure for no apparent reason, the repair shop replaced the camera and the video card with updated components, all working well now
__________________

Angelo is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2015, 12:51 PM   #3
Moderator Emeritus
 
Cruzer's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Sheboygan, WI
Posts: 5,100
There isn't any connection between the generator, or any AC electrical circuits, and the in-dash display. That's all 12 volt and A/V stuff. I'm thinking that starting the generator was a coincidence at the time unless the startup vibration caused a plug to fall out of the display. My opinion is that this is strictly an issue related to the display itself, or a bad cable connection.
__________________
Mark & Leann Quasius
2016 Cornerstone 45A
2007 Allegro Bus 42QRP (Sold)
2012 Jeep Wrangler Unlimited - Rubicon
Cruzer is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2015, 11:52 AM   #4
Senior Member
 
757driver's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Jun 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 3,858
Mine has blanked once in the past. Try turning off the 12v disconnect at the door to reset the 12v power and see if it comes back on.
__________________
Don & Gerri
2014 Entegra Anthem 44B
2014 Honda CRV Touring

1100W Solar, 1200AH LiFePO4 FMCA F443497
757driver is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2015, 12:09 PM   #5
Senior Member
 
brobox's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 21,636
Quote:
Originally Posted by 757driver View Post
Mine has blanked once in the past. Try turning off the 12v disconnect at the door to reset the 12v power and see if it comes back on.
X2 about a month ago. We just made the 1200 miles up to Entegra without another problem.

I am learning with anything electrical on the Entegra's, rebooting seems to resolve the problem.
__________________
Chuck in SW FL
A "Digital" 2019 Cornerstone "B"
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
2016 Colorado Z71 PU
brobox is online now   Reply With Quote
Old 06-14-2015, 02:49 PM   #6
Senior Member
 
Good To Go's Avatar


 
Join Date: Aug 2014
Location: Las Vegas, NV
Posts: 185
When my backup display goes blank I pull to two fuses #13 in the uppper and lower fuse boxes located under the drive side outside compartment. Works ever time to get the screen back on.
__________________
Steve & Sharon
2017 RT CS Adventures 4x4 XL for winter travel
2019 LTV Unity FX for summer travel
Good To Go is online now   Reply With Quote
Old 06-14-2015, 09:32 PM   #7
Senior Member
 
RW8804's Avatar
 
Entegra Owners Club
Join Date: May 2014
Location: Thornhill, Ontario
Posts: 410
Send a message via Skype™ to RW8804
I had this problem about a year ago. Rebooting did not work. CS instructed me to pull a wire in the dash and then replace it. Could be the same function as the fuse mentioned.

They said the wire butt connector was probably loose, but I didn't tighten it and the problem has never come back.
__________________

__________________
Robert and Louise
Thornhill, Ontario
2014 Anthem 44SL and 2014 Ford Fusion Hybrid
RW8804 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
camera, dash



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pioneer Side camera display not working with turn signals tom chelbana Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 1 11-08-2014 05:27 AM
Adding a second rear view camera mrt_1111 RV Systems & Appliances 3 10-01-2014 05:01 PM
Rear camera system acerv47 Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc. 1 09-15-2014 05:41 PM
rear view camera spectrum581 Class A Motorhome Discussions 4 07-20-2014 11:10 AM
Replacing/upgrading back up camera system - rear camera removal? ScottRussell Class A Motorhome Discussions 5 07-07-2014 07:57 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×