RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > THE OWNER'S CORNER FORUMS > Entegra Owner's Forum
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-01-2017, 08:04 PM   #1
Senior Member
 
philnail's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Aug 2012
Location: Full Time - Most of the time we are lost.
Posts: 393
Thetford not flushing

Our toilet in the master bath not flushing. Tanks empty light green and water keeps filling up. Anyone have any ideas
__________________

__________________
BBQ-Guy
philnail is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 09-01-2017, 08:31 PM   #2
Senior Member
 
Tall Tex's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Antonio, TX
Posts: 635
First thing to do is reboot. Turn off the house power for a few seconds. On my coach the rear toilet is on a hidden circuit breaker. It is behind the main TV accessed by removing a plywood panel in the 1/2 bath. I bet a reboot does the trick.
__________________

__________________
Larry and Stacey
2016 Entegra Anthem 42 RBQ
2016 Jeep Cherokee Trailhawk
Tall Tex is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2017, 08:42 PM   #3
Senior Member
 
philnail's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Aug 2012
Location: Full Time - Most of the time we are lost.
Posts: 393
I shut off power and turned it on after a minute what happens is the motor runs but water goes down real slow. After you flush the toilet 3 or 4 times the water gets up to the rim. I have used a plunger and same issue
__________________
BBQ-Guy
philnail is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2017, 08:53 PM   #4
Senior Member
 
Tall Tex's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Antonio, TX
Posts: 635
I have not experienced that. But it sounds like the macerator needs to be rebuilt. I'm just guessing. Maybe someone will chime in that has experienced those symptoms.
__________________
Larry and Stacey
2016 Entegra Anthem 42 RBQ
2016 Jeep Cherokee Trailhawk
Tall Tex is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2017, 09:00 PM   #5
Senior Member
 
philnail's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Aug 2012
Location: Full Time - Most of the time we are lost.
Posts: 393
Ya it is really odd. It runs just not sucking all the water out
__________________
BBQ-Guy
philnail is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2017, 11:05 PM   #6
Senior Member
 
philnail's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Aug 2012
Location: Full Time - Most of the time we are lost.
Posts: 393
Thanks everyone for replying. Issue resolved. I put some RV ridx it the bowl and let it sit for about 2 hours. I also started thinking it seemed like a clog so I figured if I wait a couple hours maybe what clogged the system would soften up.

Wife will be happy now
__________________
BBQ-Guy
philnail is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2017, 06:31 AM   #7
Senior Member
 
brobox's Avatar


 
Entegra Owners Club
Join Date: Apr 2007
Location: SW FL
Posts: 21,040
Good tip to know, thanks for sharing the fix.
__________________
Chuck in SW FL
A "Digital" 2019 Cornerstone "B"
A "Classic" 2014 Anthem 42 RBQ---Sold
2016 Colorado Z71 PU
brobox is online now   Reply With Quote
Old 09-02-2017, 11:00 AM   #8
Senior Member
 
gizmo123316's Avatar


 
Join Date: Jun 2014
Location: FMCA# F461871
Posts: 411
On SOB have had a clog so bad that I had to take the macerator apart to clean it. Not such a difficult job if I can handle it.
__________________

__________________
Bob
Shebandowan, On (near Thunder Bay)
2014 Entegra Anthem RBQ/ 2013 Chev Avalanche
gizmo123316 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ford



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Allison does not recommend flushing JNSNWT Allison Transmission Forum 12 09-29-2017 05:39 AM
Toilet not flushing fsudelt Newmar Owner's Forum 2 08-20-2017 03:00 PM
Thetford Aria Deluxe flushing problems biloblake iRV2.com General Discussion 5 11-01-2016 08:36 PM
Thetford SmartHose is really not so smart Philliec Monaco Owner's Forum 5 06-22-2016 11:57 AM
Thetford Toilet Bowl not holding water. Jack Foster Newmar Owner's Forum 11 07-03-2013 12:41 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 09:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.