Go Back   iRV2 Forums > TRAVEL TRAILER, 5th WHEEL & TRUCK CAMPER FORUMS > 5th Wheel Discussion
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-25-2011, 08:17 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 11
Heater motor not working?

Ok,I got 90 Nuwa Hitch ll that stays hooked to power,the power for the area went out for 3hrs and when it came back on,the furnace didn't work,checked breakers even flipped them just to check,the reset on furnace motor itself wasn't set-off.I've looked everywhere for a seperate fuse panel do not see one.so I'm assuming I need a new motor?any help incase I missed something or where to purchase a new one!
__________________

__________________
birdman71 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 03-25-2011, 09:05 AM   #2
Senior Member
 
jeepfreak's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Home is where we park it
Posts: 417
I would assume it's either a atwood or suburban furance and it would be on the 12v side of your power. Is it possible that it totally ran down your batteries ? I know they draw a lot of juice . If not that, is the other 12v stuff working? If not something could have happened to the converter.Do you hear any kind of hum when you try to run it? If not I'd say it's 12V power problem. Let us know what you find.
__________________

__________________
2007 Allegro 34wa .WH w20 8.1 6speed. Bow tie powered 79 CJ7 or a 2014 Jeep Unlimited Rubicon Toad.
jeepfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 10:20 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 11
Quote:
Originally Posted by jeepfreak View Post
I would assume it's either a atwood or suburban furance and it would be on the 12v side of your power. Is it possible that it totally ran down your batteries ? I know they draw a lot of juice . If not that, is the other 12v stuff working? If not something could have happened to the converter.Do you hear any kind of hum when you try to run it? If not I'd say it's 12V power problem. Let us know what you find.
Hydro Flame?Everything else is working,haven't heard any humming around the unit,going to mess with it today.
__________________
birdman71 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 10:57 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 11
Ok found the problem,Blown Fuse in the converter for heater.I didn't know they had fuses.Up and running Thanks
__________________
birdman71 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Propane heater cycles on & off dsbike RV Systems & Appliances 10 05-26-2010 11:29 AM
Water Heater not working bheitman National RV Owner's Forum 12 08-31-2009 11:35 AM
Minor Emergency! My heater isn't working! GTHill Alpine Coach Owner's Forum 9 01-30-2009 08:13 PM
Kit Kamper Projects - Project #14, Water Heater Replacement RedneckExpress Vintage RV's 5 10-28-2008 05:31 PM
Water heater not working on 110 volts suncruiser42 MH-General Discussions & Problems 8 02-19-2008 07:24 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.