Go Back   iRV2 Forums > TRAVEL TRAILER, 5th WHEEL & TRUCK CAMPER FORUMS > 5th Wheel Discussion
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-21-2015, 12:42 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
Help! Electrical problems

I'm new to the 5th wheel world, I just bought my camper last summer. This is the second time I've used it, first time was last summer, I had no problems.
My electrical problem is.. When in hooked up to the 50 amp box at the camp ground everything runs fine, I'm only running 1 a/c, tonight my power just kicked off, went outside to check the camp grounds breaker box, no breakers was thrown, I checked my camper box, no thrown breakers, I had no power anywhere in or outside the camper. I reset the campground breaker box, my ac and wall outlets worked, but no lights and the refrigerator would not turn on. So no 12 volt stuff would work. I Reset both breaker boxes, still no lights and no fridge power. Turned on my battery switch, I now have power to everything. I've replced the power cord, and inverter/charger, and I'm still having the same problem. Checked my battery, it was low, so I put my plug in wall charger on it. It's charging, and It read 11 volts When I first put it on charge. Could my problem be that my battery needs to be replaced, or could the camp grounds electrical be messed up? Or my camper? I've never had this problem before, the problem started when I moved to this new camp ground.
__________________

__________________
Rumblebee146 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 04-21-2015, 04:09 AM   #2
Senior Member
 
cc8375's Avatar
 
Newmar Owners Club
Join Date: Dec 2002
Location: Pasadena, Md.
Posts: 1,075
Quote:
Originally Posted by Rumblebee146 View Post
I'm new to the 5th wheel world, I just bought my camper last summer. This is the second time I've used it, first time was last summer, I had no problems.
My electrical problem is.. When in hooked up to the 50 amp box at the camp ground everything runs fine, I'm only running 1 a/c, tonight my power just kicked off, went outside to check the camp grounds breaker box, no breakers was thrown, I checked my camper box, no thrown breakers, I had no power anywhere in or outside the camper. I reset the campground breaker box, my ac and wall outlets worked, but no lights and the refrigerator would not turn on. So no 12 volt stuff would work. I Reset both breaker boxes, still no lights and no fridge power. Turned on my battery switch, I now have power to everything. I've replced the power cord, and inverter/charger, and I'm still having the same problem. Checked my battery, it was low, so I put my plug in wall charger on it. It's charging, and It read 11 volts When I first put it on charge. Could my problem be that my battery needs to be replaced, or could the camp grounds electrical be messed up? Or my camper? I've never had this problem before, the problem started when I moved to this new camp ground.
Check the power with a meter at the Campground post and start from there. Check both sides, it could have a leg open.
__________________

__________________
CC..... Happy Rving!!
2013 Newmar - Canyon Star 3940
2012 Honda CR-V toad
cc8375 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 06:24 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 2
The box outside my camper lot didn't throw a breaker, neither does my camper, but the campground guy did say that the main breaker for my lot was thrown outside the office. So I'm kind of thinking the camp ground power is messed up and nothing with my camper. But the guy said my power cord was messed up, I got a new 50amp screw in cord $250. And it's still messed up. Any help would be greatly appreciated!
__________________
Rumblebee146 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 06:38 AM   #4
Senior Member
 
Steve Ownby's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cosby, Tn
Posts: 6,396
Quote:
Originally Posted by Rumblebee146 View Post
The box outside my camper lot didn't throw a breaker, neither does my camper, but the campground guy did say that the main breaker for my lot was thrown outside the office. So I'm kind of thinking the camp ground power is messed up and nothing with my camper. But the guy said my power cord was messed up, I got a new 50amp screw in cord $250. And it's still messed up. Any help would be greatly appreciated!

There should be a resettable breaker somewhere on your inverter. Sometimes they are just a push to set, pop out when thrown breaker. Sounds like it may be thrown.


Steve Ownby
Full time since '07
__________________
Steve Ownby
Full time since 2007
2003 Monaco Signature
Steve Ownby is online now   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 06:48 AM   #5
Registered User
 
mel s's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,777
Quote:
Originally Posted by Rumblebee146 View Post
I'm new to the 5th wheel world, I just bought my camper last summer. This is the second time I've used it, first time was last summer, I had no problems.
My electrical problem is.. When in hooked up to the 50 amp box at the camp ground everything runs fine, I'm only running 1 a/c, tonight my power just kicked off, went outside to check the camp grounds breaker box, no breakers was thrown, I checked my camper box, no thrown breakers, I had no power anywhere in or outside the camper. I reset the campground breaker box, my ac and wall outlets worked, but no lights and the refrigerator would not turn on. So no 12 volt stuff would work. I Reset both breaker boxes, still no lights and no fridge power. Turned on my battery switch, I now have power to everything. I've replced the power cord, and inverter/charger, and I'm still having the same problem. Checked my battery, it was low, so I put my plug in wall charger on it. It's charging, and It read 11 volts When I first put it on charge. Could my problem be that my battery needs to be replaced, or could the camp grounds electrical be messed up? Or my camper? I've never had this problem before, the problem started when I moved to this new camp ground.
Rumblebee146
Take the battery out and to a battery shop and have it load tested.
Mel
'96 Safari
__________________
mel s is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 06:57 AM   #6
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2,319
It sounds like you experienced two problems at least. The AC kicking off may indeed be the campground power. Only time/troubleshooting will tell.
The 12VDC side of things is another story perhaps. Is there voltage coming out of your converter?
__________________
okcnewbie is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2015, 06:33 AM   #7
Member
 
igor2brvn's Avatar
 
Appalachian Campers
Join Date: Oct 2007
Posts: 63
Your converter charges your battery. With shore power on, check battery voltage, it should be 13.6 volts dc or so. If it is 12.5 or less, there is no converter output to battery, and there is an issue with the converter or wiring. AC kicking off could be result of campground power going off.
__________________

__________________
Earl and Bettye
2011 Cedar Creek Custom 36RE
2008 Ford F-350 CC Lariat 6.4L Diesel DRW 4x4
igor2brvn is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electrical



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bounder: 2014 Refrigerator problems joegosselin Fleetwood Products Owner's Forum 13 11-21-2014 08:34 AM
Electrical problems bisquit Newmar Owner's Forum 6 11-06-2014 09:33 PM
Electrical problems jimboborino New Member Check-In 7 03-09-2014 10:17 PM
EGR soot cleaning to have less replacement problems tom chelbana Cummins Engines 2 02-14-2014 09:09 PM
2006 SurfSide Electrical Problems rcshaw Class A Motorhome Discussions 8 02-01-2014 09:01 AM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 10:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.