Go Back   iRV2 Forums > TRAVEL TRAILER, 5th WHEEL & TRUCK CAMPER FORUMS > 5th Wheel Discussion
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-12-2017, 05:33 PM   #1
Senior Member
 
rgreen45's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bradenton, Fl.
Posts: 723
LCI 5th wheel leveling problem.

Gang,

I'm working on a 2011 Heartland Landmark 5th wheel trailer. The LCI Electronic Leveling is beeping and shows "Error = External Sensor". That should be the rear sensor but I don't know where it's mounted. The control panel is in the curbside basement door.

This unit hasn't moved in 3 years but this error suddenly popped up. Pushing "Enter" or unplugging the control pad doesn't clear it. My first suspicion is rodents eating into a wire. Secondly, this unit had floor repair a few months ago due to a WH leak. Depending on where that sensor is, it could have gotten wet or the repairmen may have cut a wire.

I need to locate that rear sensor. Any help is greatly appreciated.
__________________

__________________
Ray G.
ASE Master Med-Heavy Trucks
RVIA Certified
rgreen45 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 12-12-2017, 07:51 PM   #2
Senior Member
 
jacknife's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 758
My leveling sensors are in a black plastic box located in the center of trailer undernieth.
__________________

jacknife is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2017, 03:27 AM   #3
Senior Member
 
uncledon's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: west Michigan
Posts: 307
I'm pretty sure I noted my level sensor on my 2015 BH located inside my front generator compartment overhead.
__________________
Life has many choices, eternity has two...choose wisely!!!
https://udsresort.blogspot.com
uncledon is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2017, 02:07 PM   #4
Senior Member
 
MtnTrek's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Currently; SW Cali. Sunny & warm!
Posts: 1,154
You might try this reset procedure.
https://www.lci1.com/assets/content/...Out__Issue.pdf
Best of luck.
__________________
J & J, DRV Suites ES-38RSSA #9679
GM Denali, 3500HD-Max, 4x CC, 8' DRW,
EZGo-TXT, Yamaha-G22E
MtnTrek is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2017, 09:05 PM   #5
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: WI
Posts: 60
I had similar issues and worked with LCI customer service to diagnose problems with my 2010 Mobile Suites. Ultimately we replaced the main control box, sensor and touch pad.
scout4eagles is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2017, 07:00 PM   #6
Senior Member
 
rgreen45's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bradenton, Fl.
Posts: 723
I found the main control box in the front basement compartment and went through the procedure that MtnTrek linked. No help. It isn't an issue now but when this traile
r needs to be moved the jacks won't retract. The installation manual saus the external sensor needs to be mounted "on a crossmember, in the center of the unit, even with or behind the rearmost jacks". I've crawled under and can't see it so that means it's up in the belly.
__________________
Ray G.
ASE Master Med-Heavy Trucks
RVIA Certified
rgreen45 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2017, 07:07 PM   #7
Senior Member
 
rgreen45's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bradenton, Fl.
Posts: 723
Quote:
Originally Posted by scout4eagles View Post
I had similar issues and worked with LCI customer service to diagnose problems with my 2010 Mobile Suites. Ultimately we replaced the main control box, sensor and touch pad.
Did you work with customer service or technical support? The 2 techs I've spoken with so far are simply reading from the troubleshooting guide I have that says "repair damaged/shorted wiring". Since I haven't traced the cable, this could be the issue but it seems unlikely since the unit hasn't moved in a few years. Maybe a rodent attack.
__________________

__________________
Ray G.
ASE Master Med-Heavy Trucks
RVIA Certified
rgreen45 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
5th wheel, leveling



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 Damon Challenger LCI electronic leveling problem mikey1011 Damon 5 11-11-2016 05:18 AM
LCI Leveling Sytem Error Sumar Damon 22 06-05-2015 10:29 PM
LCI leveling system blows hose. Tv Boy iRV2.com General Discussion 3 05-31-2012 07:47 AM
LCI automatic leveling normandlegra Gulf Stream Owner's Forum 5 06-15-2010 03:44 PM
LCI Auto Leveling ??? Cayman Dave Damon 6 07-25-2008 09:50 AM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.