Go Back   iRV2 Forums > TRAVEL TRAILER, 5th WHEEL & TRUCK CAMPER FORUMS > 5th Wheel Discussion
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-02-2014, 07:57 AM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 68
Stuck slides

Live full time in a 2007 Keystone Raptor 5th wheel. Went to move it the other day, and the slides wont retract. If I hit the extend button, it tries, just not retract.
There are three slides, but only one switch.

Perplexed...
__________________

__________________
bilb2765 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-02-2014, 07:59 AM   #2
Senior Member
 
drfife's Avatar
 
Excel Owners Club
Join Date: Jan 2001
Location: Dallas, Texas, USA
Posts: 2,123
I had a slide switch go bad and had similar results. The contacts were burned. Replaced the switch and solved the problem.
__________________

__________________
Russell
'13 Excel Winslow 34IKE

'16 GMC Sierra 3500HD
drfife is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 08:54 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4,232
Could be bad slide switch, bad batteries, bad relays.
Hydraulic system, electric screws, plugged into shore power, lights dimming when pushing buttons?
__________________
jesilvas is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 12:59 PM   #4
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 68
Wow.... I found the problem. Hydraulic pump only wants to extend. Lightly tapping on edge of housing, and I can retract sides.
I found company name on label, and to my surprise they are still in business. Not sure for how long though. They want almost $1250.00 for the unit. Do not sell just the motor.
Anybody have any luck replacing just the hydraulic pump motor?
Says the pump motor is Parker bi-directional on a Lippert unit.

Not my day!
__________________
bilb2765 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 01:11 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4,232
I doubt the motor is your problem

You need a volt meter, and at the very least, a test light.

The issue could be your switch, or relays on the pump assembly.
__________________
jesilvas is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 04:02 PM   #6
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 68
Actually the motor is good. Wonder if I can replace the brushes.
To make it work, I need to tap on the edge of the motor lightly to convince the motor to run backwards.
__________________
bilb2765 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 04:09 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4,232
So you have verified that the motor is getting all 12V+ power in both switch positions, thereby verifying the relays, circuit breakers, switch, and battery?
__________________
jesilvas is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 04:14 PM   #8
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 68
Quote:
Originally Posted by jesilvas View Post
So you have verified that the motor is getting all 12V+ power in both switch positions, thereby verifying the relays, circuit breakers, switch, and battery?
Yes, took inside cover loose to verify 12v there also. Both sides of switch are good.
The solenoid has good voltage on slide in or out.
Watching battery while pressing switch has no difference until the motor starts.
__________________
bilb2765 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 04:20 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4,232
Ok. I just wanted to make sure you weren't jumping to conclusions about a bad motor just because a solenoid possibly wasn't switching and engaging, especially since you didn't mention anything.
__________________
jesilvas is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 04:44 PM   #10
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 68
Quote:
Originally Posted by jesilvas View Post
Ok. I just wanted to make sure you weren't jumping to conclusions about a bad motor just because a solenoid possibly wasn't switching and engaging, especially since you didn't mention anything.
One thing I will admit is, I like the solenoid on this pump. Looks like it will run for quite a while.
Just disappointed on the motor.
Oh, and the $1250.00 PRICE for replacement.
__________________
bilb2765 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 04:49 PM   #11
Senior Member
 
wingnut60's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Wherever the Suites is
Posts: 2,982
Did you check ebay for the motor since you have the model number?
Or Colaw RV Salvage in Carthage MO?
Joe
__________________
'15 38RSSA Mobile Suites
'05 36TK3 Mobile Suites--retired but not forgotten
'17 F450--trying one more Ford
'09 F450--died, replaced with '10--retired
wingnut60 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 05:13 PM   #12
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 68
Quote:
Originally Posted by wingnut60 View Post
Did you check ebay for the motor since you have the model number?
Or Colaw RV Salvage in Carthage MO?
Joe
Saw a unit on eBay for $500.
I will check the MO option.
Thanks.
__________________

__________________
bilb2765 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Front slides "creep"out when moving flht95 Forest River Owners Forum 6 07-09-2014 12:08 PM
Slides on 33.1 Butte64 Palazzo Motorhomes 19 04-23-2014 04:16 PM
Oasis heat vents obstructed by slides TwoCorners Newmar Owner's Forum 7 01-22-2014 01:19 PM
Issue with slides & jacks nrupracht Monaco Owner's Forum 10 01-07-2014 05:33 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 04:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.