Go Back   iRV2 Forums > TRAVEL TRAILER, 5th WHEEL & TRUCK CAMPER FORUMS > Travel Trailer Discussion
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-02-2015, 09:13 AM   #1
Junior Member
Join Date: Jun 2015
Posts: 2
Please help me!!!! Electrical problem

looking for some help we just lost lights and fan in bathroom but power outlets still work, also our left turn signal just up and quit but brakes and driving still works. About 4 days ago they where all working. don't know what happened.

helomech45 is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 06-02-2015, 09:15 AM   #2
Senior Member
BigSkyBob's Avatar
Monaco Owners Club
Join Date: Feb 2008
Location: Western Montana on the Divide
Posts: 1,109
Lights and fan are 12 VDC and the outlets are 120 VAC so check the 12 volt fuses.

Bob Retired Army Traveling alone now.
2008 Camelot 40 PDQ 4 slides ISL400 towing a 2016 Dodge Ram 1500 4x4 Quadcab
Western MT in summer, AZ, NV in winter
BigSkyBob is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 10:01 AM   #3
Junior Member
Join Date: Jun 2015
Posts: 10
Does the left signal work on the tow vehicle. If so, then it could be a connection problem in the plug.
sysman is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 11:59 AM   #4
Senior Member
Join Date: May 2014
Posts: 565
If you have a newer TT then like mine I would suspect there is breaker box in the TT that is in full view with a Carbon/LP detector right next to it.

In there you will find all the fuses that protect the wiring.

I would start there and see what if any is bad and replace with the right type as you dont know what caused this so jumping them will cause major damage if not fire if you dont.

or get it to the dealer.....

good luck.
RVGuy1966 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 12:18 PM   #5
Senior Member
lanerd's Avatar
Tiffin Owners Club
Join Date: Apr 2009
Location: Oregon Coast for the summer
Posts: 1,180
As mentioned, those items are 12vdc....outlets are 120vac. Check the fuse box.

For the turn signal..first check the bulb itself, then the connector connections.

Good luck

Ron, Sandie, and Maggie May
2013 Tiffin Phaeton 42LH
2011 GMC Terrain SLT-2
lanerd is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 06:54 PM   #6
Senior Member
dagmandt's Avatar
Outdoors RV Owners Club
Join Date: Feb 2013
Location: Auburn, WA
Posts: 418
Yep, sounds like you blew a 12 fuse.

TV: 2012 Ford F350 CC 6.7L 4x4
TT: 2014 Wind River 250RDSW [Dual Crown 6v, Trimetric, Iota 15.4v 55A charger]
dagmandt is offline   Reply With Quote


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical problem or what? BT-III Monaco Owner's Forum 8 10-22-2014 09:02 PM
1996 Terry Electrical Problem HighKountry Travel Trailer Discussion 4 09-22-2014 10:50 AM
Electrical problem - won't shut off Stevetoo Freightliner Motorhome Chassis Forum 3 06-22-2014 10:37 AM
2004 Windsor electrical problem Jmyates Monaco Owner's Forum 4 04-18-2014 01:46 PM
A/C electrical problem. Bwainsp Class A Motorhome Discussions 4 11-01-2013 12:58 PM

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 08:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.