RV Trip Planning Discussions

Go Back   iRV2 Forums > RV SYSTEMS AND TECHNOLOGIES FORUMS > Technology: Internet, TV, Satellite, Cell Phones, etc.
Click Here to Login
Join iRV2 Today

Mission Statement: Supporting thoughtful exchange of knowledge, values and experience among RV enthusiasts.
Reply
  This discussion is proudly sponsored by:
Please support our sponsors and let them know you heard about their products on iRV2
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-11-2019, 08:04 PM   #1
Senior Member


 
Join Date: Jul 2017
Location: Blue Springs, MO
Posts: 360
Somthing's broken with my DTV, But What?

I have an SK-3005 Slimline 5 Trav'ler dish with a SWM 8 in my RV. All has been working fine until now. The Winegard controller apparently finds its satellites. The display shows *101 103 *119 after it goes through its seek routine. I'm in the Kansas City area and a clear view of the sky. I checked all four coax cables at the dish and they all have voltage (about 12v and 18v as I recall) to them so they're not open or shorted. I'm running two HR24 receivers.

For 99(CA) I have strong signals on the even transponders but zero on the odd.
For 99(CB) I have strong signals on the even transponders but zero on the odd.
For 99(S) I have have zero on all transponders.
For 103(S) I have strong signals on 58-24 but zero on 1-4.
For 103(ca) I have strong signals on all transponders.
For 103(cb) I have strong signals on all transponders.
For 101 I have a crazy mix of strong signals and zero's but without any pattern.
For 119 I have strong signals on all transponders.

When I try to run through a setup the receivers simply say "A satellite signal could not be detected. Please check your installation and re-test."

Any and all insights and suggestions are more than welcome, please!
__________________

__________________
2009 Country Coach Veranda 400
BonS is offline   Reply With Quote
Join the #1 RV Forum Today - It's Totally Free!

iRV2.com RV Community - Are you about to start a new improvement on your RV or need some help with some maintenance? Do you need advice on what products to buy? Or maybe you can give others some advice? No matter where you fit in you'll find that iRV2 is a great community to join. Best of all it's totally FREE!

You are currently viewing our boards as a guest so you have limited access to our community. Please take the time to register and you will gain a lot of great new features including; the ability to participate in discussions, network with other RV owners, see fewer ads, upload photographs, create an RV blog, send private messages and so much, much more!

Old 10-11-2019, 08:46 PM   #2
Senior Member
 
Lt Dan's Avatar


 
Tiffin Owners Club
Join Date: Sep 2013
Location: DFW, Texas
Posts: 3,581
I had a similar situation with my Dish Trav'ler. It would lock onto all three satellites but still no signal, or be unable to locate the satellites. I pulled the coax connections loose on the outside of the turret and the LNB connections inside the arm. I worked the center conductor in and out a few times to clean any corrosion and put them back on tight. That has cleared things up the two different times this has happened. From what I have read there are some coax cables inside the turret that can also become corroded.
__________________

__________________
Dan & Ro with two Rescued Boston "Terrorists" Jade & Jewel
2017 Phaeton 40IH Maroon Coral - Power Glide Chassis with IFS (05/17)
Previously '15 Tiffin Allegro RED 38QRA and '06 Itasca Sunrise 35A
'12 Jeep JK Wrangler Sport or '08 Honda Goldwing
Lt Dan is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2019, 08:58 PM   #3
Senior Member


 
Join Date: Jul 2017
Location: Blue Springs, MO
Posts: 360
Thanks for the info, Dan. I'll go back up and get a little more aggressive and invasive with my inspection.
__________________
2009 Country Coach Veranda 400
BonS is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2019, 01:17 PM   #4
Senior Member


 
Join Date: Jul 2017
Location: Blue Springs, MO
Posts: 360
Good news. I have satellite again. For my SK-3005 I have four short coax lines to the lnb's. One of the four had broken internally. I made a temporary replacement and ordered a new set of cables. The cables are tortured everytime the dish seeks and is stowed so it's a miracle they last as long as they do.
__________________
2009 Country Coach Veranda 400
BonS is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*sob* But.. but.. BUT I DON'T WANNA go home! MTSam Outdoors RV Owner's Forum 31 09-04-2018 04:46 AM
RV Consumer Group, JR RV Reviews, or somthing else? KimmyKayRN iRV2.com General Discussion 13 06-28-2014 04:07 PM
Somthing new from Jayco ruffinittoo Jayco Owner's Forum 14 03-10-2013 09:02 AM
Broken inside door lock knob broken supercub Fleetwood Owner's Forum 1 12-03-2009 01:40 PM

» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 02:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×